Foto – Aija Geida

3 gardas biezpienmaizes receptes: klasiskā, ar ogām un pat marcipānu 1

Kārojas ko gardu? Biezpiena plātsmaizes allaž būs lielisks risinājums!

Reklāma
Reklāma

Ar ogām un marcipānu

• 1,2 kg biezpiena

• 8 olas

• 75 ml skābā krējuma

• 250 g cukura

• 5 ēdam­karotes kartupeļu cietes

• 2,5 ēdam­karotes vaniļas cukura

Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

• 100 g saldētu vai svaigu upeņu vai melleņu

• 200 g marcipāna

Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā. Olu dzeltenumiem pieliek cukuru, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti, skābo krējumu un puto, līdz izveidojas gaisīga masa. To pielej biezpienam, pieber saldētas (vai svaigas) ogas un samaisa. Atsevišķi saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā masā. Pannu izklāj ar cepamo papīru un vienmērīgi izlīdzina biezpiena masu. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 70–80 minūtes. Desmit minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sarīvētu marcipānu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Patīkami sulīga un aromātiska biezpienmaize.

Klasika ar rozīnēm

Foto – Aija Geida

Pamatnei

• 150 g balto kviešu miltu

• 150 g pilngraudu kviešu miltu

• 200 g sviesta

• 120 g cukura

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

Biezpiena masai

• 1,5 kg vājpiena biezpiena

• 8 olas

• 250 ml saldā krējuma

• 200 g cukura

• 200 g rozīņu

• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura

• 2 ēdamkarotes rīvētas citrona miziņas

Lai pagatavotu mīklu, abu veidu miltus sajauc ar cepamo pulveri un ieberž tajos mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Pieliek cukuru un ar rokām sajauc, lai veidotos drumstalas, nevis viendabīga mīkla. Cepot drumstalas izkusīs viengabalainā kārtiņā un maize būs viegla un gaisīga – tāda, kas pati kūst mutē.

Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā, pievieno citrona miziņu, vaniļas cukuru un siltā ūdenī uzbriedinātas rozīnes. Olas saputo ar cukuru un pielej biezpiena masai. Pēc tam saputo saldo krējumu un uzmanīgi iecilā masā. Pannu izklāj ar cepamo papīru. Vienmērīgi uzbirdina un ar rokām nedaudz pieplacina drumstalas. Tad uzlej biezpiena masu un cep iepriekš līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 80 minūtes, līdz biezpienmaizei ir kārdinoši zeltaina virspuse.

Sulīga un sātīga biezpienmaize, ideāls cienasts ciemiņiem.

Ar dzērvenēm un aprikozēm

Foto – Aija Geida

• 1,5 kg biezpiena

• 270 g mannas

• 700 g skābā krējuma

• 300 g cukura

• 70 ml saldā krējuma

• 150 g žāvētu dzērveņu

• 150 g žāvētu aprikožu

• Ēdamkarote kartupeļu cietes

Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā, pieber mannu, kartupeļu cieti, cukuru un pielej saldo un skābo krējumu. Samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztas aprikozes un kaltētas dzērvenes. Pannu izklāj ar cepamo papīru un izlīdzina biezpiena masu (var cept arī ar pirmajā receptē doto pamatni). Virspusē uzkaisa brūno cukuru, dekoram var izmantot dzērveņu pusītes. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 80–90 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Saturīga un garšīga biezpienmaize, kuru var cept arī bez pamatnes.

! Receptes paredzētas cepšanai 35 x 40 cm pannā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.