Foto – Shutterstock

Omes biezpienmaize. Klasiska recepte, kas noderēs ikvienai saimniecei 8

Sastāvdaļas
Neskābs mājas biezpiens – 500 g
Olas – 2 gab.
Manna – 1 sauja
Cukurs – 50 g vai pēc garšas
Rozīnes – 100-150 g
Skābais krējums – 4 ēdamkarotes
Saldkrējuma sviests – 2-3 ēdamkarotes
Vaniļa – naža gals
Sāls

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienu sakuļ blenderī. Sviestu izkausē. Olas sakuļ ar cukuru. Bļodiņā ielej sakultās olas, biezpienu, mannas putraimus, pusi no kausētā sviesta, pusi skābā krējuma, sāli, vaniļu. Visu kārtīgi izmaisa un pievieno iepriekš izmērcētas rozīnes.

Labāk izvēlēties silikona cepamo pannu. Ielej tajā biezpiena masu un vienmērīgi izlīdzina pa visu pannas virsmu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Biezpiena masu pārziež ar nelielu daudzumu krējuma, apslaka ar sviestu.

Formu var pārklāt ar foliju. Cep cepeškrāsnī 160-180 grādu karstumā atkarībā no biezpienmaizes biezuma.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.