Foto – Shutterstock

Trīs produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst mazgāt pirms pagatavošanas 0

1. Olas.


Pēc apstrādes uz olām izveidojas aizsargkārtiņa, kas absolūti nekaitē veselībai. Tā vajadzīga, lai uz olām iespējami esošās baktērijas nenokļūtu uz citiem produktiem.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. Tieši pirms pirmā septembra kanalizācijas akā atrod mammu ar divām meitiņām: ir spekulācijas par baisu noziegumu 13
RAKSTA REDAKTORS
“Šķita, ka trakākais nu jau aiz muguras…” Auto “ideālā stāvoklī” jeb pirkums, kas pārvērtās par mācību mūžam
“Zīdainis atrasts ietīts dvielī, melnā atkritumu maisā skapī” – policija arestē studenti, kas slēpusi mirušu jaundzimušo
Lasīt citas ziņas

Tāpēc olas pēc nopirkšanas olas un pirms gatavošanas nekādā gadījumā nevajadzētu mazgāt, citādi vienkārši nomazgāsi aizsargkārtiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Vista

Vistu mazgāt pirms pagatavošanas ir īpaši bīstami. Kad vista nokļūst ūdenī, tā piesārņo to ar jēlā gaļā esošām baktērijām, bet pēc tam kopā ar ūdeni tās var nokļūt uz virtuves virsmām un piesārņot citus pārtikas produktus. Īpaši slikti ir tas, ka šādā veidā var saslimt pat ar salmonelozi.

Lai vista neradītu draudus veselībai, tā jāgatavo vismaz 75 grādu temperatūrā.

3. Zivis

Tas pats, kas ar vistu – zivju iepriekšēja mazgāšana neiznīcina tajās esošās baktērijas, bet veicina to izplatīšanos uz virtuves virsmām

Šķir nākamo lapu un uzzini, kuri produkti jāmazgā obligāti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.