Foto – Shutterstock

Trīs produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst mazgāt pirms pagatavošanas 0

1. Olas.


Pēc apstrādes uz olām izveidojas aizsargkārtiņa, kas absolūti nekaitē veselībai. Tā vajadzīga, lai uz olām iespējami esošās baktērijas nenokļūtu uz citiem produktiem.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Asinsspiediens atkal uzkāpis? Noteikti apēdi kādu no šiem 9 produktiem – no tiem noteikti jāizvairās
Elle uz zemes: virs Eiropas nostiprinājies nāvējošs karstuma kupols. Kā tas ietekmēs laikapstākļus?
Kokteilis
Vīrieši ir kā traki pēc sievietēm, kuras bez aizķeršanās var atbildēt uz šiem 6 jautājumiem 1
Lasīt citas ziņas

Tāpēc olas pēc nopirkšanas olas un pirms gatavošanas nekādā gadījumā nevajadzētu mazgāt, citādi vienkārši nomazgāsi aizsargkārtiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Vista

Vistu mazgāt pirms pagatavošanas ir īpaši bīstami. Kad vista nokļūst ūdenī, tā piesārņo to ar jēlā gaļā esošām baktērijām, bet pēc tam kopā ar ūdeni tās var nokļūt uz virtuves virsmām un piesārņot citus pārtikas produktus. Īpaši slikti ir tas, ka šādā veidā var saslimt pat ar salmonelozi.

Lai vista neradītu draudus veselībai, tā jāgatavo vismaz 75 grādu temperatūrā.

3. Zivis

Tas pats, kas ar vistu – zivju iepriekšēja mazgāšana neiznīcina tajās esošās baktērijas, bet veicina to izplatīšanos uz virtuves virsmām

Šķir nākamo lapu un uzzini, kuri produkti jāmazgā obligāti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.