Ziņu dienesta telpa “Euronews” jaunajā redakcijā Lionā, Francijā, kas tika atklāta 2015. gada oktobrī.
Ziņu dienesta telpa “Euronews” jaunajā redakcijā Lionā, Francijā, kas tika atklāta 2015. gada oktobrī.
Foto – AFP/LETA

Izjūk ukraiņu kanāls 1

“Euronews” darbinieki vēstulē min vairākas satraucošas izmaiņas. Neskaidrs šobrīd ir ukraiņu valodā raidošās programmas liktenis. Pirms diviem gadiem to savā īpašumā iegādājās ukraiņu oligarhs Dmitro Firtašs, kurš nolēma tajā vairs neinvestēt. Kā vēsta interneta portāls “EurActiv”, šo notikumu pavadīja vēl viens skandāls, kad krieviski raidošā kanāla vadība atteicās pieņemt darbā žurnālistus no ukraiņu dienesta. Tobrīd bez darba bija palikuši 17 cilvēki no “Euronews” ukraiņu sadaļas.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

Līdzīgas vēsmas, kā vēsta “EurActiv”, plūst arī no turku valodā raidošās programmas, kuru līdz šim uzturējusi Turcijas sabiedriskā televīzija “TRT”. Arī persiešu un arābu valodā raidošie kanāli domā par pārraidēm tikai un vienīgi internetā, lai gan tieši šajās valodās raidošajām televīzijas programmām ir miljoniem liela auditorija visur pasaulē.

Vēstulē Eiropas Komisijai “Euronews” žurnālisti uzsver, cik svarīga ir šāda medija darbība laikā, kad Eiropā tik strauji pieaug populisms un eiroskepticisms. “Padoties būtu milzīga kļūda,” viņi raksta. Par digitālajām lietām atbildīgais komisārs Andruss Ansips ir atbildējis, ka visas šīs bažas uztver ļoti nopietni un izvērtē arī stratēģisko vienošanos, kas slēgta starp “Euronews” vadību un “NBC Universal”, un kādas sekas šādai partnerībai var būt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.