Foto: Valdis Semjonovs

Ugunīgā zupa, izcili garda uz ugunskura 0

Sastāvdaļas uz 10 l katlu
• 1 kg liellopa šķiņķa
• 4–5 lieli kartupeļi
• 4–5 burkāni
• 2 paprikas
• 300 g saceptu gaileņu vai šampinjonu
• 250–300 ml sarkanvīna
• 250 ml tomātu mērces
• 4 ēd. k. tomātu pastas
• Sāls
• Pipari
• Cukurs
• ½ čili
• Zaļumi

Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Buratino tiks aprīts: Strelkovs no cietuma prognozē, ar ko beigsies “romāns” starp Vašingtonu un Kremli 49
Šausmas Ropažu novadā: “Airbnb” viesi izdemolē viesu māju un apdraud saimnieku dzīvību 3
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms vāra gaļu. Kad tā mīksta, nokāš buljonu, bet gaļu saplucina un liek atpakaļ katlā.

Pievieno burkānus, brīdi vēlāk – kartupeļus, papriku un sēnes. Kad dārzeņi mīksti, pievieno tomātu mērci un pastu, kā arī garšvielas, čili ieskaitot. Vārīšanas beigās pievieno sarkanvīnu, kas paspilgtina zupas sastāvdaļu garšu. Nevāra, jo tad vīns iztvaikos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedzot uzbārsta zaļumus (lokus, dilles un pētersīļus) un pieliek skābo krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.