Vieta Kandavā, kur tika aizdedzināts auto.
Vieta Kandavā, kur tika aizdedzināts auto.
Foto – Artis Drēziņš

Mežā biedēja ar motorzāģi 38

“Artis arī mežā neatzinās, tāpēc Agris viņu nogāza zemē, biedēja ar zāģi, trāpīja ar to viņam pa galvu, no kuras sāka tecēt asinis, sita Artim ar zaru,” liecina Sīpols.

Reklāma
Reklāma
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm 99
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Lasīt citas ziņas

“Nauda patiešām pazuda. Gribēju saprast, kur tā palikusi, bet nedomāju, ka viss tik nepatīkami izvērtīsies. Braucām jau pie Ernestsona skatīties, vai viņam nav parādījusies lieka nauda, prasījām, par kādu naudu viņš pircis alu un cigaretes, tāpat veikalā taujājām, vai viņš nav iepircies. Neplānoju Arti fiziski iespaidot vai spīdzināt. Sākumā jau Agris teica, ka vedīsim Arti uz policiju Kandavā, bet tad viņš pēkšņi izlēma doties uz mežu. Sapratu, ka būs traki. Mēs mežā visi bijām nobijušies, izņemot Agri, kuram rokās bija zāģis un acīs agresija. Redzēju, ka Agris ar zāģi iet virsū Artim, trāpa pa džemperi. Nespēju to skatīties un gāju malā uzpīpēt, tomēr neizturēju un gāju klāt Agrim, teikdams, lai viņš izbeidz. Viņš arī izbeidza. Artis teica, lai ņem visu viņa sapelnīto naudu un liek viņu mierā,” liecina Paldiņš.

“Agris teica, ka tomēr piespiedīs Arti atzīties par zādzību, tāpēc viņš jāvedot pie Andra B., kas nodarbojas ar karatē. Savu vainu notikušajā atzīstu daļēji, jo nebiju tiesu darbu darītājs. Bija bail no Agra, jo dzērumā viņš ir agresīvs un bīstams. Man bail no tā, ko viņš var nodarīt man un maniem bērniem, redzot, ko viņš nodarījis Ernestsonam,” liecībās piebilst Sīpols.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gan Sīpols, gan Paldiņš noliedz, ka tieši viņi būtu iegrūduši Ernestsonu bagāžniekā, kā to apsūdzībā norāda prokurore.

Braukuši pēc eglītes…

Prokurore Santa Janševska man teic, ka neviens no notikumos iesaistītajiem nav paraugpuika: Švalbe un Paldiņš izcietuši sodu par zādzībām, Sīpols Beļģijā sēdējis cietumā saistībā ar narkotikām. “Iespējams, arī Ernestsons nav nekāds paraugpuika. Un, ja arī viņš būtu nozadzis naudu, tomēr nevienam tas nedod tiesības viņu vardarbīgi sagrābt un nolaupīt, draudēt izdarīt smagus miesas bojājumus. Varbūt kādam par to nāk smiekli, bet panti par to ir smagi, tā ir nolaupīšana, turklāt vēl izmantojot motorzāģi un automašīnas bagāžnieku,” teic prokurore, piebilstot, ka Sīpols un Paldiņš vismaz savu vainu atzīst daļēji, bet Švalbe neatzīst nemaz.

Visi trīs tiesā atteicās no pēdējā vārda, liecināja tikai Švalbe, stāstot sava stāsta versiju, kas atšķiras no Sīpola un Paldiņa teiktā. Atšķirīgās versijas gan neliedza visiem trijiem tiesā ierasties un doties no tās projām kopā.

Agris, kuram pieder neliels mežizstrādes uzņēmums (pēc būtības – zāģeru brigāde), man saka, ka netur ļaunu prātu uz saviem nu jau bijušajiem darbiniekiem, kurus policija, pēc Švalbes domām, sabaidījusi un likusi tik bargi liecināt pret viņu. Toties Švalbem ir dusmas uz prokuratūru, kas izbeigusi kriminālprocesu pret Ernestsonu par “Audi” aizdedzināšanu. Automašīna pieder Agra audžutēvam un bijusi vairāk nekā 3000 eiro vērta. Agris saņēmis atbildi, ka Artis dedzinot glābis savu dzīvību, līdz ar to pret viņu atbildību nevarot vērst. Savukārt par iespējamo naudas zādzību no automobiļa salona kriminālprocess gan ir ierosināts, taču vainīgā persona nav noskaidrota.

Švalbe tiesā liecināja, ka par naudas zādzību aizdomas uz Ernestsonu bijušas uzreiz un visiem, jo viņš ciematā ar dažādām sīkām zādzībām esot pazīstams. Tāpēc arī notikusi skaidrošanās. Dzīvoklī tas noticis skaļi, Artim iesitis tikai pļauku, neko vairāk. Teicis, ka vedīšot viņu uz policiju. Licis sēdēt bagāžniekā, kas neesot nekas neparasts, jo arī pats tur esot sēdējis, kad salonā nav vietas. Tā kā tuvojušies Ziemassvētki, nolēmis pirms tam pa ceļam iebraukt mežā nozāģēt eglīti. Sagribējies arī nokārtoties. Motorzāģi sētā iedarbinājis, lai saprastu, vai tajā ir degviela – Artim ar zāģi neesot draudējis. Mežā gan vēl paprasījis Artim par zagšanu, padraudējis ar koku, bet nesitis, nu varbūt vienreiz pa kāju trāpījis… Tad iedarbinājis zāģi, lai zāģētu eglīti, bet Ernestsons nokritis, kliedzis, lai viņu nezāģējot, un atzinies zādzībā. Švalbe tajā brīdī esot padomājis, ka Artis ir galīgi pārdzēries, jo viņam neesot bijis nodomā zāģēt cilvēku, teicis, lai sēžas atpakaļ bagāžniekā, lai brauktu uz policiju. Pa ceļam benzīna uzpildes stacijā satikušies un mašīnā paņēmuši Andri B., ar kuru bija plānots runāt par zāģeru brigādes veidošanu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.