Kauns. “Eiropeiska” pieeja 4

Par pagājušās nedēļas bēdīgi slavenāko pašvaldības deputātu kļuva Carnikavas novada domes opozīcijas pārstāvis Jānis Leja (“Saskaņa”). Diemžēl nevis ar rūpīgu darbu novada iedzīvotāju labā, bet gan ar dūru vicināšanu vietējos sporta svētkos. Medijos un sociālajos tīklos klejoja fotoattēli un aculiecinieku apraksti par to, kā deputāts Leja florbola spēles laikā meties laukumā, lai fiziski pārmācītu vairākus spēlētājus.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Pats Leja un viņa kolēģi no “Saskaņas” (ko paši mēģina pasniegt kā “eiropeisku partiju”) metušies skaidrot, ka politiķis šādi rīkojies, lai aizstāvētu savus dēlus, pret kuriem pretinieki esot pārāk asi spēlējuši un pat situši ar nūjām. Partijas vadītājs Nils Ušakovs raksta: “Man šķiet, ka Jānis rīkojās pareizi!” Citi aculiecinieki gan stāsta, ka spēle nemaz neesot bijusi tik ļoti rupja un bīstama, kā to cenšas iztēlot Leja.

Kā mazpilsētas pagalmos uzaudzis vairāku mazāku brāļu vecākais brālis un šobrīd divu mazu rakaru tēvs pilnībā piekrītu, ka sava ģimene jāaizstāv un, ja citādi nevar, arī ar dūrēm. Bet atslēgvārdi – “ja citādi nevar”. Šādā situācijā noraizējies tēvs varēja mesties laukumā, pārtraukt spēli, izšķirt strīdniekus, nogādāt savus puikas drošībā laukuma malā, pavisam kritiskā situācijā izsaukt organizatorus, policiju. Bet tā vietā viņš uzvedās mačo stilā un vienkārši rupju sporta spēles epizodi pārvērta par kautiņu. Kad raidījums “Degpunktā” J. Lejam vaicājis, vai konfliktu nevarēja izšķirt arī nevardarbīgi, piemēram, pavilkt spēlētājus malā, tad viņš atbildējis: “Nu kā? Vardarbība pret vardarbību! Varbūt varēja [pavilkt malā], bet nu ko tagad?”

CITI ŠOBRĪD LASA

Gadījumu izmeklēs policija, jo ar iesniegumiem tajā vērsusies gan Leju ģimene, gan deputāta dusmu izvirduma upuri.

Taču viena lieta ir skaidra – tāds florbols, kur pieaugušie grūsta nepilngadīgos, Latvijā nav vajadzīgs! Un tādi politiķi, kas nespēj sarežģītu situāciju atrisināt bez dūru vicināšanas – ne tik. Arguments par bērnu aizstāvēšanu šajā reizē ir tikai aizsegs nesavaldīgam huligānam, kura konfliktu risināšanas prasmes iestrēgušas pamatskolnieka attīstības stadijā. Jāpiebilst, ka pēc šī gadījuma zinoši ļaudis atgādina, ka Lejas uzvedība jau iepriekš likusi citiem raukt uzacis – viņš pats atzinis, ka jūlijā Carnikavas domes sēdē lietojis necenzētus vārdus, taču neuzskata to par pārkāpumu…

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.