Foto – Aija Geida

Ugunskurā cepti kartupeļi. 3 receptes brīvdienu iedvesmai 1

Ar zilā siera pildījumu

(4 porcijas)

• 12 lielu kartupeļu

• 200 g zilā siera Dor blue

• 50 g sviesta

• 3 ēdam­karotes sakapātu diļļu

Kartupeļus rūpīgi nomazgā un ietin folijā. Saliek ugunskurā, ierušinot pelnos, un atstāj uz 1–2 stundām.

Reklāma
Reklāma
Nākotnes cilvēki paliks bez matiem un zaudēs četras ķermeņa daļas
Veselam
Kāpēc pāri šķiras pēc gadiem ilgas kopdzīves: 10 biežākie iemesli
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Lasīt citas ziņas

! Cepšanas laiks atkarīgs no kvēlojošo ogļu lieluma un daudzuma – jo vairāk, jo kartupeļi izcepsies ātrāk.

Kamēr kartupeļi cepas, zilo sieru sarīvē uz rupjas rīves. Kad kartupeļi gatavi, vidū izdara iegriezumu, ar karoti ieliek sviesta piku un zilo sieru. Aizloka foliju un noliek uz 5 minūtēm iestāvēties, lai siers izkūst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārkaisa ar sakapātām dillēm. Zilais pelējuma siers ir pikants un sāļš, tāpēc kartupeļiem sāli nevajag pievienot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.