Foto – Aija Geida

Ugunskurā cepti kartupeļi. 3 receptes brīvdienu iedvesmai 1

Ar zilā siera pildījumu

(4 porcijas)

• 12 lielu kartupeļu

• 200 g zilā siera Dor blue

• 50 g sviesta

• 3 ēdam­karotes sakapātu diļļu

Kartupeļus rūpīgi nomazgā un ietin folijā. Saliek ugunskurā, ierušinot pelnos, un atstāj uz 1–2 stundām.

Piecas lietas, kuras kaķi dara katru dienu, taču uzskatīs jūs par lielākajiem ienaidniekiem, ja tajās iejauksieties
Vairāki kilogrami! Tepat, kaimiņos, vēstures entuziasti mežā atrod 86 gadus slēptus dārgumus 16
RAKSTA REDAKTORS
VIDEO. “Ārsts sēž kabinetā, bet pie viņa aiziet nevar – kas tas par absurdu Latvijā?” Jānis parāda neloģisko sistēmu valstī 93
Lasīt citas ziņas

! Cepšanas laiks atkarīgs no kvēlojošo ogļu lieluma un daudzuma – jo vairāk, jo kartupeļi izcepsies ātrāk.

Kamēr kartupeļi cepas, zilo sieru sarīvē uz rupjas rīves. Kad kartupeļi gatavi, vidū izdara iegriezumu, ar karoti ieliek sviesta piku un zilo sieru. Aizloka foliju un noliek uz 5 minūtēm iestāvēties, lai siers izkūst.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārkaisa ar sakapātām dillēm. Zilais pelējuma siers ir pikants un sāļš, tāpēc kartupeļiem sāli nevajag pievienot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.