Ekrānšāviņš no “Youtube”

Pokemons ielas vidū, uz dzelzceļa, tumšā nostūrī 1

Līdz šim spēle raisījusi divējādas sajūtas. Vieni izsaka sašutumu par bīstamo nodarbi, citi ir priecīgi, ka bērni un pieaugušie vairs nesēž mājās, bet dodas aktīvos un garos pārgājienos, meklējot 250 dažādu veidu pokemonus, turklāt meklējumos iegūst jaunus draugus. Bet kāpēc bīstama nodarbe? Spēle prasa gandrīz nemitīgu vēršanos tālruņa ekrānā, lai nepalaistu garām kādu “pokestopu” vai negaidīti ekrānā parādījušos pokemonu, kurš jānoķer turpat uz ietves vai jebkurā citā vietā, kur tobrīd atrodaties. Vieglprātīgāki spēlētāji domās var pazaudēt realitātes sajūtu un orientēšanās spēju, nemanot brīdi, kad pretī traucas kāds riteņbraucējs vai ietvei pienācis gals un parādījusies iela.

Reklāma
Reklāma

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Kopš jūlija sākuma, kad parādījās spēle, reģistrēti vismaz divi nāves gadījumi. Kāds dānis, spēlējot spēli, nosities ar auto, bet spēlmanis Gvatemalā nošauts. Arī Krievijā tiek izrādīta arvien lielāka nepatika pret “Pokemon Go” spēlētājiem, tos fiziski ietekmējot. Tāpat bīstamību palielina arī ļaunprātīgi cilvēki, kuri izveido “pokestopus” tumšās un klusās vietās, atnākušos spēlmaņus apzogot. Vairāku valstu policija ieteikusi uzmanīties arī no pedofiliem. Arī mūsu Valsts policija izveidojusi speciālu infografiku, kurā sniedz padomus drošām pokemonu medībām, arī dzelzceļus pārraugošās iestādes, tostarp “Latvijas dzelzceļš”, cenšas brīdināt spēlmaņus nerādīties dzelzceļu tuvumā vai vismaz būt piesardzīgiem.

Tomēr “Pokemon Go” uzskatāma par diezgan revolucionāru izklaidi, kurai varētu sekot citas spēles ar virtuālām iezīmēm, mainot spēlmaņu ikdienu no ērta dīvāna uz aktīvu spēlēšanu ārpus mājām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.