Ar Aminatu “Mājas Viesis” tikās nedēļu pirms viņas došanās uz Vīni, kad Operas skvērā krāšņi ziedēja magnolija un rododendri.
Ar Aminatu “Mājas Viesis” tikās nedēļu pirms viņas došanās uz Vīni, kad Operas skvērā krāšņi ziedēja magnolija un rododendri.
Foto – Ilze Pētersone

– Kaut kāds plāniņš taču veidojas? 1


– Plāniņš ir, bet tas attiecas uz lietām, kuras es varu paveikt.

Reklāma
Reklāma

– Ko darīsi pēc konkursa?

Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

– Gribētu sarīkot lielu solokoncertu ar savām dziesmām Daugavas krastmalā. Kaut kad ar skaistu un košu programmu vēlētos piepildīt “Arēnu Rīga”.

– Jūties par sevi pārliecināta?

– Šaubas ir vienmēr. Tāpēc arī nevēlējos šogad piedalīties Eirovīzijā – domāju, neesmu tam gatava, esmu uzrakstījusi tikai dziesmu, bet pārdomāta priekšnesuma man nav. Beigās nospriedu – kad tad es būšu gatava, varbūt nekad.

“Love Injected” stipri atgādina “Euphoria”

CITI ŠOBRĪD LASA

Mūzikas zinātāji spriež par Aminatas Eirovīzijas dziesmu un jaunās dziedātājas talantu

Daiga Mazvērsīte, muzikoloģe: Aminatas dziesma jau pašā pirmajā klausīšanās reizē man ļoti atgādināja pirms trīs gadiem Baku Eirovīzijas uzvarētāju “Euphoria”. Nesaku, ka tas būtu plaģiāts, taču domāju, ka līdzību daudzi saklausīs, un jaunais aranžējums, kuru pirms došanās uz Vīni cēla priekšā Latvijas Televīzija, vēl vairāk pastiprināja analoģiju ar kādreizējo uzvarētājdziesmu. Un tas ir gandrīz kā likums, ka līdzīgas dziesmas šajā konkursā neuzvar.

Eirovīziju neuztveru kā sacensību, jo mūzikā vispār nevar būt sacensības, sevišķi dažāda žanra skaņdarbos. Katru gadu mani fascinē Balkānu valstis ar savu nacionālo kolorītu, autentiskumu un pašapziņu, kuras varbūt mūsējiem pietrūkst. Nav jau tik svarīgi uzvarēt un atvest Eirovīziju vēlreiz uz Rīgu, bet gan parādīt mūsu mūzikas līmeni, kā arī radīt priekšnesumā Latvijas sajūtu.

Aminata man šķiet ļoti simpātiska, balss viņai spēcīga, apņēmība – liela. Ievēroju viņu jau kā Jāņa Stībeļa fona dziedātāju. Viņai piemīt visas īpašības, kas vajadzīgas veiksmīgam solistam.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.