Raunas ielas 45/5. nama iedzīvotājas (no kreisās) Ludmila Žeglova, Brigita Brizga, Velga Vītoliņa saka, ka par zemi nemaksājot, jo, viņuprāt, šajos apstākļos to no viņām nevarot prasīt.
Raunas ielas 45/5. nama iedzīvotājas (no kreisās) Ludmila Žeglova, Brigita Brizga, Velga Vītoliņa saka, ka par zemi nemaksājot, jo, viņuprāt, šajos apstākļos to no viņām nevarot prasīt.
Foto – Valdis Semjonovs

Daži nemaksā, citi maksā 36

Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības “Zinātne” valdes priekšsēdētājs Juris Bērziņš stāsta, ka piecos Raunas ielas namos no 275 dzīvokļu īpašniekiem 93 esot tādi, kuriem jāmaksā par zemes nomu. Lielākā daļa dzīvokļu īpašnieku izpirkuši zemi domājamās daļās jau 90. gados, kad tās kadastrālā vērtība bijusi ievērojami zemāka nekā pašlaik. Arī pašlaik zemi varot nopirkt no tās pašreizējā īpašnieka SIA “MP Fondi”, tiesa, jau par lielāku maksu.

Reklāma
Reklāma
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Kā Juris Bērziņš apgalvo, no tiem 93 dzīvokļu īpašniekiem, kuri zemi nav izpirkuši, daļa par nomu maksājot kārtīgi. Nemaksājot tikai daži, kuriem par aizvadītajiem trim gadiem katram iekrājies parāds vairāku simtu eiro apmērā. Viņu vietā par zemes nomu esot spiesti maksāt šo nemaksātāju kaimiņi citos dzīvokļos.

“Tā tas nevar turpināties, tāpēc pret viņiem esam iesnieguši prasības tiesā, kurā spriedums būs par labu mums. Vienā jau uzvarējām, uzvarēsim arī pārējās,” nešaubās Juris Bērziņš.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vai notiks tā, kā domā viņš, šaubas rada agrākā zemes īpašnieka – SIA “OFI” – tiesāšanās ar vairākiem namu iedzīvotājiem, prasot noslēgt nomas līgumu un samaksāt parādu. Bet tiesa prasību noraidīja, atzīstot, ka iznomāt domājamo daļu nav iespējams, jo par nomas priekšmetu var būt tikai kādas lietas reālā daļa vai viss.

Iedzīvotāji aizstāvēsies līdz galam

Iedzīvotājiem, kuri tagad saņem lielos rēķinus par it kā nesamaksāto zemes nomu, vaicāju, kāpēc viņi nav izpirkuši zemi, ja bijis šāds piedāvājums un ja liela daļa dzīvokļu īpašnieku to izmantojuši.

Ingūna Riževa atbild, ka daļa iedzīvotāju savulaik nav atsaukušies izpirkšanas piedāvājumam tāpēc, ka nav uzmērīts, cik liela zemes platība būtu nepieciešama katram no pieciem namiem. Tādējādi nav skaidrs, kāds būtu katram dzīvoklim piesaistāmās zemes domājamās daļas lielums.

Ieva Jurāne atbild, ka nodoms izpirkt zemi viņai esot bijis. Bet, kad bijusi sagādāta nauda izpirkšanai, SIA “OFI” – toreizējā zemes īpašniece – to vairs nav pārdevusi. Turklāt viena daļa iedzīvotāju par šādu iespēju nemaz neesot zinājuši, viņiem uzreiz likts maksāt par nomu un uzskaitīti parādi. Iedzīvotāji teic, ka par tiesā pret viņiem iesniegto prasību zina. Bet apsaimniekotāja piesūtītos rēķinus par zemes nomu nemaksāšot un par savām tiesībām cīnīšoties līdz galam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.