Vai kalē čipsos ir daudz kalorijas? 3

Kalē kāposts ir vērtīgs, vitamīniem bagāts produkts. No tā, piemēram, iespējams pagatavot veselīgu alternatīvu ierastajiem kartupeļu čipsiem. Bet, vai kalē čipsos nav noslēpušās daudz kalorijas? Šādu jautājumu uzdod TV24 raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” skatītājs.

Reklāma
Reklāma
“Viena no pretīgākajām iestādēm Latvijā!” Klienti šūmējas par pasniegtā ēdiena kvalitāti populārā picērijā Latvijā 48
Veselam
Šis ēdiens iedos tev enerģiju visai dienai: 12 ideāli ēdieni pret nogurumu
Kokteilis
Laura Vizla joprojām tirgo teju 40 000 eiro vērtu Porziņģa dāvāto auto – eksperts atklāj, kāpēc neviens to nepērk 44
Lasīt citas ziņas

Šefpavāre Ina Poliščenko mierina, ka kalē kāpostā kaloriju ir maz. Turklāt, lai pagatavotu kalē čipsus, kāposts nav jāfritē lielā eļļas daudzumā, kā to mēdz darīt, čipsus gatavojot no kartupeļiem vai citiem dārzeņiem.

Vienīgais papildus kaloriju avots ir eļļa, ar ko jāapslaka abas kalē kāposta lapiņu puses.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu kalē čipsus, recepte ir ļoti vienkārša!

Saplucinātās kāposta lapiņas apslaka ar eļļu un kārto uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs.

Kad tas ir izdarīts, jāizvēlas viena no cepšanas tehnikām: cept 140 grādos 15-20 minūtes vai 200 grādos 5-7 minūtes.

“Jo delikātāka temperatūra, jo produktam vairāk saglabājas uzturvērtība,” atgādina šefpavāre.

Šoreiz šefpavāre izvēlas laika ziņā ātrāko tehniku un cep kalē čipsus 200 grādos. Pāris minūtes apcep vienu kāpostlapiņu pusi, pēc tam tās apgriež uz otru pusi un liek krāsnī cepties uz atlikušo laiku līdz čipsi kļuvuši kraukšķīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.