Foto: Shutterstock

Vai pirms salnām ievāktā “negatavā” zaļā paprika un asie pipari ir glābjami? 6

Inita Šteinberga, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

“Pirms salnām novācu visu ražu – tagad ir daudz zaļu papriku un aso piparu. Nezinu, vai tie ienāksies un kā to veicināt,” – jautā Natālija Ogrē.

“Tie papriku un aso piparu augļi, kas sasnieguši šķirnei raksturīgo lielumu vai pat jau mazliet iekrāsojušies, parasti pagūst ienākties. Asajiem pipariem diezgan labi iekrāsojas arī mazāk nobriedušie auglīši,”- skaidro Saiva Bražūne no ģimenes saimniecības “Neslinko”.

CITI ŠOBRĪD LASA
Novākto papriku izšķiro. Var cerēt, ka lielākā iekrāsosies. Taču nenobriedušo izlieto pēc iespējas ātri.
Foto: Inita Šteinberga

Nenobriedušos paprikas augļus nav vērts glabāt cerībā, ka tie krāsosies. Drīzāk tie sapūs vai sažūs un zaudēs garšu. Negatavās paprikas pēc iespējas ātrāk jāpārstrādā – var pievienot salātiem, gatavot konservus vai sagriezt gabaliņos un salikt saldētavā. Viena pati zaļā paprika nav diez ko garšīga, tāpēc to vislabāk lietot kopā ar krāsaino gatavo papriku. Ja košajai pievienos ceturtdaļu negatavās, garšas izmaiņas ēdienam nebūs jūtamas.

Novākto papriku un piparus nogatavina pavēsās (līdz 15 °C) telpās. Velti cerēt, ka lielākā siltumā nogatavosies agrāk, drīzāk sāks bojāties vai savītīs.

Telpās nogatavojusies paprika nebūs tik koša kā ārā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.