Foto – Shutterstock.com

7. Vainas sajūta noved pie depresijas 3

Agri vai vēlu vainas sajūta pārņem cilvēka emocijas un psihi tik spēcīgi, ka sāk attīstīties depresija. Kā likums, depresīvi traucējumi uz vainas sajūtas fona norit nedaudz spēcīgāk, jo stāvokli pasliktina nevēlēšanas piedot sev un “atlaist” galveno problēmas cēloni.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

8. Vainas sajūta anulē panākumus nākotnē
Ja cilvēks sevi nosoda un nožēlo par to, kā rīkojies pagātnē, viņš palaiž garām daudzas iespējas, kuras palīdz mainīt tagadni un nākotni. Vienkāršāk sakot, vainas sajūtas dēļ cilvēks liedz sev daudzas iespējas un izredzes kļūt veiksmīgs. Neatlaižot vainu un nepiedodot sev, nav iespējams gūt mācību no pagātnes kļūdām, lai izmantotu tās ar maksimālu izdevīgumu sev un savai dzīvei.

9. Vainas sajūta izraisa prokastināciju (vilcināšanos)
Prokastinācija ir bīstama problēma, jo tā paralizē cilvēka virzību uz priekšu. Kad mūs pārņem vainas sajūta, mēs vilcināmies tā vietā, lai darbotos savas dzīves uzlabošanas vārdā. Sevis vainošana sasaista cilvēku, neļauj viņam saglabāt izlēmību, spert drosmīgus soļus un virzīties uz priekšu. Ilgtermiņā cilvēkam attīstās prokastinācija, bet apturēt to mēdz būt ļoti grūti.

CITI ŠOBRĪD LASA

10. Vainas sajūta izraisa bailes spert jaunus soļus
Šodien tu jūties vainīgs, bet rītdien sāksi izjust bailes pirms pieņemt lēmumus un rīkoties turpmāk. Bailes no neveiksmes ir nepārliecinātības auglis. Tā kā vainas sajūta liek mums koncentrēties uz negatīvo mūsu pagātnes pusi, mēs projicējam neveiksmes arī uz mūsu nākotni, kas izraisa bailes un pat spēj pāraugt fobijā.

Kā redzi, ir pamatoti iemesli, lai sev piedotu un ar tīru sirdsapziņu, bet galvenais – ar vērtīgu pieredzi, virzīties tālāk, atveroties jauniem panākumiem un laimei.

Avots: “mirror-venus.ru”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.