Kāda govīm saistība ar mobilajiem sakariem? Ir saimniecības, kurās ganāmpulka īpašnieks no govīm saņem īsziņu par gaidāmo atnešanos.. Foto – Fotolia.com

Dažādi finanšu rezultāti 1

Lielākie telekomunikāciju uzņēmumi ir paziņojuši par saviem darbības rezultātiem 2015. gadā, kas ļauj spriest par situāciju nozarē. “Lattelecom” grupas apgrozījums pērn sasniedza 191 miljonu eiro, kas ir tāds pats apjoms kā 2014. gadā, arī normalizētā EBIDTA peļņa saglabājusi 2014. gada līmeni un bijusi 72 miljoni eiro. Grupas tīrā peļņa ir palielinājusies par diviem miljoniem, sasniedzot 32 miljonus eiro. “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis prognozē, ka koncerns šo gadu varētu pabeigt ar līdzīgiem rezultātiem kā pagājušo, ja vien valdības lēmums attiecībā uz “TeliaSonera” piedāvājumu neieviesīs būtiskas izmaiņas tirgū.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Īpaši veiksmīgus finanšu rezultātus ir paziņojis “Latvijas Mobilais telefons”, uzņēmums ir panācis izaugsmi būtiskos rādītājos. Koncerna apgrozījums gada laikā pieaudzis par 11% līdz 179,2 miljoniem eiro, EBITDA peļņa palielinājusies par 19%, sasniedzot 59,4 miljonus eiro. 2015. gadā “Latvijas Mobilais telefons” guvis 22,1 miljonu eiro tīro peļņu, kas ir līdzvērtīga 2014. gada koncerna konsolidētajai tīrajai peļņai. Līdz ar to secināms, ka, pieaugot koncerna EBITDA peļņas rentabilitātei, sarukusi tīrās peļņas rentabilitāte. Tā kā tīrā peļņa ir atkarīga no investīciju apjoma, “Latvijas Mobilā telefona” prezidents Juris Binde skaidro, ka pērn uzņēmums īstenoja vēl aktīvāku investīciju politiku nekā iepriekš – vairāk ieguldot gan infrastruktūras attīstībā, gan jaunu pakalpojumu izveidē.

“Tele2” apgrozījums pērn bija 100,4 miljoni eiro, kas ir par 1% vairāk nekā 2014. gadā (99,7 miljoni eiro), savukārt EBITDA peļņa bija 32 miljoni eiro, līdzīgi kā gadu iepriekš. Te jāpaskaidro, ka “Tele2 AB” darbības valstu, tajā skaitā Latvijā, apgrozījumā neiekļauj darījumus grupas ietvaros (saskaņā ar biržas noteikumiem, kurā tiek kotēts uzņēmums). Savukārt uzņēmuma oficiālajos gada pārskatos, piemēram, “crediweb.lv” datubāzē, tiek atspoguļots apgrozījums, ietverot arī darījumus ar grupas uzņēmumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopējie “Bites” rezultāti par 2015. gadu pagaidām vēl nav publiski pieejami, tomēr pirmo trīs ceturkšņu rezultāti ļauj spriest, ka uzņēmums turpina palielināt sava pīrāga daļu. 2015. gada pirmajos deviņos mēnešos “Bites” apgrozījums bija 48,6 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā attiecīgā periodā gadu iepriekš. EBITDA peļņa pieaugusi par 21%, sasniedzot 11 miljonus eiro.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.