Kāda govīm saistība ar mobilajiem sakariem? Ir saimniecības, kurās ganāmpulka īpašnieks no govīm saņem īsziņu par gaidāmo atnešanos.. Foto – Fotolia.com

Līdz šim – sīva konkurence un zemas cenas 1

Te gan ir vērts atzīmēt, ka ne jau pārdomātas valsts stratēģijas, bet gan sakritības dēļ Latvijas iedzīvotājiem palaimējies ar sīvu konkurenci telekomunikāciju jomā un līdz ar to arī zemām cenām. Tā vienkārši sanāca, tāpat kā, piemēram, ar veselības aprūpes nozari un tieslietu sistēmu, tikai rezultāti ir dažādi.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Salīdzinājumam jāmin, ka, piemēram, Vācijā ar apmēram 80 miljoniem iedzīvotāju ir četri mobilo sakaru operatori, tikpat cik Latvijā ar diviem miljoniem iedzīvotāju. Savstarpēja vieniem īpašniekiem piederošu uzņēmumu konkurence nav loģiska, kas ļauj prognozēt, ka pārmaiņas būs agri vai vēlu. Turklāt “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs min, ka ir pamats sagaidīt, ka šis gads iezīmēsies ar aktīvākām diskusijām par īpašnieku maiņu arī vairākiem mazākiem operatoriem.

2015. gada beigās publiski kļuva zināma informācija, ka ir sākts vienošanās process, saskaņā ar kuru starptautiskais privāto investīciju uzņēmums “Providence Equity Partners” pārņems “Bite Finance International BV” no investīciju fonda Centrālajā, Austrumu Eiropā un Turcijā “Mid Europa Partners”. Darījumu, kas attieksies uz Latvijā un Lietuvā strādājošo mobilo sakaru operatoru “Bite”, ir paredzēts pabeigt 2016. gada pirmajā ceturksnī, un darījuma summa netiek izpausta. Jāatzīmē, ka “Providence Equity Partners” ir finanšu investors un viens no lielākajiem privātā kapitāla investīciju fondiem pasaulē, kurš fokusējas uz ieguldījumiem mediju, komunikāciju, izglītības un informācijas uzņēmumos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.