“Diemžēl ministrs Kaspars Gerhards arī šoreiz nav ieradies pie mums uz sarunu par iecerēto administratīvi teritoriālo reformu,” Priekuļos sabraukušos novadu vadītājus sarūgtināja LPS priekšsēdētāja vietnieks Gints Kaminskis.
“Diemžēl ministrs Kaspars Gerhards arī šoreiz nav ieradies pie mums uz sarunu par iecerēto administratīvi teritoriālo reformu,” Priekuļos sabraukušos novadu vadītājus sarūgtināja LPS priekšsēdētāja vietnieks Gints Kaminskis.
Foto – Ģirts Zvirbulis

Baro ar solījumiem 13

Ministriju pārstāvji nevarēja sniegt pārliecinošas atbildes un risinājumus. Tā vietā viņi baroja novadus ar solījumiem un cerībām, kam paši īsti neticēja. Piemēram, IeM pārstāvis D. Trofimovs ieteica Ropažiem izmantot savā labā Mucenieku pēdējā laika publicitāti. Viņš solīja, ka kopš pirmās dienas patvēruma meklētājiem tiks mācīta latviešu valoda. Tāpat viņiem tikšot norīkoti mentori, kas palīdzēs iekļauties sabiedrībā un darba tirgū. “Situācijām, ka pēc trīs mēnešiem un bēgļa statusa saņemšanas cilvēkam nav dzīvesvietas, nevajadzētu būt,” optimistiski sprieda ierēdnis. Savukārt LM pārstāvis Ingus Alliks pauda cerību, ka starp 531 uzņemamo patvēruma meklētāju kopumā nebūs darba nespējīgas personas. “Bet tas, protams, ir naivi,” atzina pats ierēdnis.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Diskusijas telpu novadu cilvēki atstāja ar bažīgi sarauktām pierēm, neapmierināti murminādami. “Valsts vara pašlaik domā tikai par to, ko ar patvēruma meklētājiem darīt pirmo trīs mēnešu vai gada laikā kopš viņu ierašanās. Diemžēl ir daudz neatbildētu jautājumu par to, kas notiks ilgtermiņā. Piemēram, kur viņus nodarbināt, ja mūsu pašu cilvēki nevar atrast darbu, un vai tajos dažos mēnešos iebraucēji būs iemācījušies valsts valodu pietiekamā līmenī, lai strādātu kaut cik atbildīgus darbus,” pārdomās dalījās Priekuļu novada Veselavas pagasta pārvaldes vadītājs Ainārs Amantovs.

“Likums “Par pašvaldībām” bēgļu uzņemšanu nenosaka mums par pienākumu. Ja valsts vēlas uzlikt pašvaldībām jaunas funkcijas, tad mēs to, protams, darīsim, bet valstij jāparedz finansējums papildus pienākumiem,” uzskata Cesvaines novada domes priekšsēdētājs Vilnis Špats. Līdzīgu viedokli pauda arī Tukuma novada domes Teritoriālās attīstības komitejas priekšsēdētājs Indulis Zariņš: “Diemžēl no ierēdņiem neguvām iespaidu, ka ministrijas pietiekami nopietni saprot problēmas un iespējamos riskus. Tām izstrādāts kaut kāds ideālais, vēlamais scenārijs, kā visam vajadzētu notikt, bet dzīve parasti ievieš savas korekcijas.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.