“Diemžēl ministrs Kaspars Gerhards arī šoreiz nav ieradies pie mums uz sarunu par iecerēto administratīvi teritoriālo reformu,” Priekuļos sabraukušos novadu vadītājus sarūgtināja LPS priekšsēdētāja vietnieks Gints Kaminskis.
“Diemžēl ministrs Kaspars Gerhards arī šoreiz nav ieradies pie mums uz sarunu par iecerēto administratīvi teritoriālo reformu,” Priekuļos sabraukušos novadu vadītājus sarūgtināja LPS priekšsēdētāja vietnieks Gints Kaminskis.
Foto – Ģirts Zvirbulis

Vietu nav! 13


Gatavojoties patvēruma meklētāju izmitināšanai, pašvaldības apzinājušas savas dzīvojamā fonda iespējas. Manis aptaujātie novadu pārstāvji visi kā viens atzina – pie viņiem vietu bēgļiem nav, jo pašvaldībai trūkstot dzīvojamās platības pat vietējo iedzīvotāju vajadzībām. IeM vadība mēdz stāstīt, ka vairāki uzņēmēji interesējušies par iespēju nodarbināt patvēruma meklētājus, bet pašvaldības nav dzirdējušas, ka kādam darba devējam viņu novadā būtu interese par šādu darbaspēku.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

Novadu dienas noslēgumā pašvaldību vadītāji vienojās – valsts līmenī ir nepieciešams izstrādāt ilgtermiņa politikas plānošanas dokumentu bēgļu un patvēruma meklētāju integrācijai. Tāpat jānosaka, ka iespējamais valsts atbalsta samazinājums nedrīkst ietekmēt pašvaldību budžetus.

Ministrs ignorē

Novadu dienas ietvaros pašvaldību pārstāvji bija iecerējuši rīkot diskusiju arī par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iecerēto jauno administratīvi teritoriālo reformu. Taču to nācās atlikt, jo aicinātais ministrs Kaspars Gerhards (NA) nebija ieradies. Šī nav pirmā reize, kad Gerhards ignorē pašvaldību aicinājumu personīgi ierasties uz diskusiju par iecerēto reformu. Pagājušo otrdien viņš tika gaidīts LPS Reģionālās attīstības komitejā, bet neieradās un ministra viedokli nācās paust viņa padomniekam Jānim Eglītim, kurš pats ir šīs komitejas loceklis. LPS priekšsēdētāja vietnieks, Auces novada domes vadītājs Gints Kaminskis gan diplomātiski izteicās saprotam ministra aizņemtību un pauda cerību, ka Gerhards atradīs laiku ierasties uz LPS domes sēdi novembra sākumā. Tomēr neformālās kuluāru sarunās pašvaldību pārstāvji neslēpa dusmas, ka šādu ministra izvairīšanos no atklātas sarunas uzskata par augstprātīgu un pazemojošu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.