Valda Semjonova foto

Vaniļas saldējums ar šeriju, cepumiem un žāvētām plūmēm
 0

SASTĀVDAĻAS (1,5 l saldējuma) 1 l piena, 10 olas, 50 g cukura, vaniļas pāksts, šokolādes vai citi saldi cepumi, saldais šerijs, melnās žāvētās plūmes.

Reklāma
Reklāma
“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
Kremlis plēšas uz Baltiju: jaunieši tiek savervēti par 15 eiro, lai izpildītu Krievijas specdienestu uzdevumus
“Papucim būtu derējis pamācīties no dēla…” Sieviete vīlusies piedzīvotajā izrādes laikā, citi “vainīgo” aizstāv 7
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Vienu litru piena lej katlā, karsē, līdz sāk vārīties. Atsevišķā traukā desmit olu dzeltenumus sakuļ ar vaniļu un 50 g cukura, līdz cukurs pilnībā izkusis. Uzkarsēto pienu lēnām lej olu masā, maisot uz ļoti lēnas uguns, karsē 2,5 min, līdz masa sabiezējusi. Noņem no uguns, lej citā traukā un ļauj brīdi atdzist, pēc tam ievieto ledusskapī, kur ļauj pilnībā atdzist. Ja vēlas, iemaisa šokolādes vai citu saldu cepumu gabaliņus. Lej saldējuma mašīnā vai ievieto saldētavā un ik pēc 15 min maisa, līdz saldējums pilnībā sastindzis. Pirms pasniegšanas deserta traukā pievieno saldajā šerijā divas dienas noturētas melnās žāvētās plūmes.

Recepte no restorāna “Breaking bread”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.