Begonijas pārspēj visas 1

Vispopulārākās gadu gadiem ir sarkanās begonijas, pārliecinājusies puķkope. Bet šogad viņas favorītes ir no begoniju sērijas ‘Belina’ – dzeltenas, oranžas, aprikožu tonī. Tās ir kompaktas, veido kuplu, viegli nokarenu krūmu, nav garo, lūstošo dzinumu. Begonijas, kam ir pārāk gari dzinumi, skaisti aug, taču ir grūtāk kopt un panākt, lai ziedi būtu ne tikai galos, bet arī augšpusē.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

No tā sauktajām kamolbegonijām Inta iesaka šķirnes ar tumšu, sarkanīgu lapojumu. Tas īpaši labi izskatās uz gaišu ziedu fona.

Viņai ļoti patīk solēnijas, bet tās ir diezgan dārgas un cilvēku vēl īsti neiepazītas. Vēl viens aizspriedums – mazi ziedi, taču ziedēšanas bagātībā un izturībā solēnijas noteikti pārspēj lielziedu begonijas. Solēnijas var audzēt arī kā istabas puķes. Dārznieces mīlules šogad ir oranžās solēnijas. Pasaka!

CITI ŠOBRĪD LASA

Liela ir begoniju radinieču, tā saukto leduspuķu, daudzveidība. Inta priecājas, ka aizspriedumi zūd un tās arvien vairāk stāda arī dārzos. Puķēm piemīt lieliska īpašība – gandrīz nav vajadzīga kopšana, kādu laiku var iztikt pat bez laistīšanas.

! Begonijām ir normāli, ja uz viena auga ir gan pildīti, gan nepildīti ziedi, jo tie ir vīrišķie un sievišķie.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.