Katru dzirda citādi 1

Podu puķu šķirnes ir ļoti izturīgas, taču katrai jāņem vērā savi kopšanas knifi. Dzīvībai svarīgākais ir ūdens – vislabāk no dīķa vai lietusūdens. Laista tā, lai ūdens netiek uz ziediem. Kamēr pods vēl paceļams vai augs pārāk iekaltēts, to var likt traukā ar ūdeni, lai pats padzeras. Kad no iekarināmā poda apakšas sāk tecēt ūdens, augam pietiek, skaidro Inta.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Lasīt citas ziņas

Pircēji nereti sūdzas, ka ziedi nobirst. Šajā situācijā visbiežāk vainojama pārlaistīšana, it īpaši balkonu kastēs un podos. Dobēs tāda nelaime gadās retāk, jo lapas ir kā lietussargi. – Labāk lai begonija tiek iekaltēta, nevis pārlaistīta, – skaidro Inta. – Begonijai ir mīksts, gaļīgs kātiņš, kas pārlieku mitrā augsnē nopūst.

! Begoniju podus siltā laikā laista ik pārdienu, bet mitrā un vēsā – retāk. Pirms laistīšanas vēlams pārbaudīt, vai augsne jau nav gana mitra.

CITI ŠOBRĪD LASA

Citādi ir ar petūnijām, pelargonijām, fuksijām, lobēlijām – tās jālaista katru dienu. Pat ja ārā līst, der apraudzīt augsni podā, jo kuplajām lapām ūdens var netikt cauri. Turklāt bieži vien šīs puķes stāda nojumēs, un tur uz lietu velti cerēt.

! Petūnijas jālaista katru dienu, karstā laikā varbūt pat vairākkārt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.