Attēlos: Leonīds Loginovs, Latvijas kuģis “Senators”, Alise Semjonova. Foto – LETA. Kolāža – La.lv

CILVĒKS. Loginovs, izrādās, nav mūžīgs 4


Pagājušās nedēļas vidū Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs daudziem par pārsteigumu pavēstīja, ka labprātīgi atkāpjas no amata. Par atkāpšanās iemeslu oficiāli tiek minēta aiziešana pensijā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Vai tas ir īstais atkāpšanās iemesls? Pērn 23. decembrī Loginovs patiešām sasniedza oficiālo pensionēšanās vecumu, jo 2016. gada 23. martā viņam apritēja 62 gadi. Bet pēc amatpersonas ienākumu deklarācijām redzams, ka valsts maksājusi Loginovam pensiju jau kopš 2009. gada (55 gadu vecuma), 2015. gadā kopā pensijā viņš saņēmis 39 083,61 eiro, no kā rēķināms, ka mēneša pensija viņam bija ap 3200 eiro. Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūrā neatklāj, kas tā par pensiju, ko aizvadītajos astoņos gados Loginovs saņēmis, iespējams, tā ir par izdienu, kas pēc likuma citu profesiju starpā pienākas arī transporta nozarē strādājošiem.

Rīgas brīvostas pārvaldē 2015. gadā viņš saņēmis algu 70 767,96 eiro, bet SIA “Rīgas brīvostas flote” 39 916,25 eiro. Oficiāli Loginovam lietošanā ir privātmāja Jūrmalā, bet īpašumā 2 dzīvokļi Rīgā un Mērsragā, 5 zemes gabali Mērsraga novadā, kā arī 5 automašīnas, 3 motocikli un kuteris. Deklarācijā tas nav redzams, bet LTV raidījuma “De facto” autori izpētījuši, ka pērn Loginovs par aptuveni 10 000 eiro nomājis divas villas Tenerifē – Spānijai piederošajā salā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šā gada 10. martā aprit 19 gadi kopš Loginovs ir šajā amatā. Šai laikā viņu vairākkārt mēģināja atcelt no amata, bet nesekmīgi.

Iespējams, ka labprātīgās atkāpšanās iemesls ir pret Loginovu ierosinātā krimināllieta, apsūdzot viņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgi maksājot prēmijas un ziedojumus vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā. Valsts kontrole savulaik norādījusi, ka pārvaldnieka lēmumu dēļ valstij radīti zaudējumi vismaz 573 314 eiro apmērā. Janvāra sākumā pirmās instances tiesa attaisnoja gan viņu, gan viņa vietnieku Aigaru Pečaku. Bet nav teikts, ka ar to tiesāšanās būs galā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Leonīds Loginovs jau 14 gadu vecumā sācis strādāt kolhozā “1. Maijs” par zvejnieku, 1969. gadā beidzis Mērsraga pamatskolu, 1973. gadā – Liepājas Jūras koledža, ieguvis augstāko izglītību kā kuģu vadītājs mehāniķis. Bijis kolhoza “1. Maijs” priekšsēdētājs, zvejnieku paju sabiedrības “Mērsrags” padomes priekšsēdētājs. Epizodiski minēts Latvijas miljonāru sarakstā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.