Attēlos: Leonīds Loginovs, Latvijas kuģis “Senators”, Alise Semjonova. Foto – LETA. Kolāža – La.lv

Veiksme. Trīs Latvijas jaunās izcilības 4


Pagājušās nedēļas ieskaņā amerikāņu biznesa žurnāls “Forbes” publiskoja to 2017. gada izcilāko līderu sarakstu, kas nav sasnieguši 30 gadu vecumu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Lasīt citas ziņas

Kopumā sarakstā ir 600 izcilnieku no visiem sešiem kontinentiem un 51 dažādas valsts. No Latvijas šogad tajā iekļautas pat trīs izcilības. Viena no tām ir datu vizualizācijas uzņēmuma “Infogram” līdzdibinātāja un grafiskā dizainere Alise Semjonova, kura iekļauta 30 izcilāko jauno eiropiešu sarakstā mediju kategorijā. A. Semjonova uzņēmumā atbild par tā saukto lietojamības dizainu. Kā zināms, “Infogram” tiešsaistē ļauj publicēt datus vizuāli uzskatāmā veidā. A. Semjonova uzsver: sevišķi noderīgs šis rīks bijis masu medijiem, kuri nu informāciju var vizualizēt ērtā un vienkāršā veidā. “Savā ziņā šis rīks palīdz mainīt pastāvošo pasauli, un “Forbes” pievērš uzmanību tieši tiem līderiem, kuru darbība maina pastāvošo kārtību,” teic A. Semjonova. Viņa uzskata: tas, ka iekļuvusi “Forbes” sarakstā, ir atzinība ne tikai viņai, bet visai “Infogram” komandai.

A. Semjonova ir arī organizācijas “Riga Tech Girls” iniciatore. Tās mērķis ir izglītot un iedvesmot sievietes darbam tehnoloģiju nozarē. “Rīkojam apmācības, ar tehnoloģijām saistītus pasākumus, uz kuriem aicinām tieši sievietes. Nākotnē visās nozarēs ienāks tehnoloģijas, un, jo mazāk dažādas sociālās grupas būs piedalījušās to izstrādē, jo mazāk tās būs piemērotas visām sociālajām grupām,” stāsta Alise.

CITI ŠOBRĪD LASA

Līdz ar A. Semjonovu “Forbes” Eiropas jauno līderu topā iekļuvis arī basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš sarakstā iekļauts kā sporta un izklaides izcilnieks. Savukārt kā e-komercijas nozares pārstāve prestižajā “Forbes” sarakstā iekļuvusi starptautiska jaunuzņēmuma “Sorry as a Service” līdzdibinātāja Sabīne Pole. Šis uzņēmums piedāvā personalizētu biznesa dāvanu sūtīšanas pakalpojumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.