Aktrise Regīna Devīte.
Aktrise Regīna Devīte.
Foto – LETA

Aktrise gan joprojām brīnās par to, kā skatītājiem varot patikt tāda šerpa dāma kā Zenta. „Viņa palaiž muti, zog un tenko. Man iznāk būt viņas advokātam, jo nevaru nospēlēt, ja neesmu sapratusi, kāpēc cilvēks tā dara. Ir lietas, kuras protams, nespēju saprast. Nu kā var, piemēram, iespļaut otram kafijā! ” 5


Aktrise par saspringto dzīves ritmu nesūdzas, smejot – izrāžu vadītājas atbildīgais darbs esot disciplinējis. Viņa ir tas cilvēks teātrī, kam jāspēj nogludināt visi lampu drudža nemieri, gādāt, lai stundu pirms izrādes visi būtu kaujas gatavībā, bet pašai juceklī jāprot saglabāt vēsu prātu. „Nesen filmējāmies kādā epizodē kopā ar Olgu Dreģi. Viņa teica – tu vienmēr tik mierīga! Nu, nav jau tā! Vienkārši mēģinu savaldīties. Gadās, protams, ka darbā „noplīstu”, bet bieži to nevar. Tur ir kolektīvs, tu esi par visu atbildīga, nevari rīkot histēriju, plēst matus un skriet prom.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

„Tā disciplīna ir mūža darbs ar sevi. Kā cilvēks varu būt visai haotiska. Galvā vienmēr ir tūkstoš domu. Gadījies, ka aizbraucu uz laukiem, bet, izrādās, – jābūt izrādē. Tad nu mamma sēdināja uz mopēda uz veda līdz lielceļam. Ziemā esmu pirms izrādes sēdējusi mežā, jo žigulim degviela beigusies. Varbūt tāpēc es tagad ļoti labi saprotu tos aktierus, kam allaž kaut kas „atgadās”, kas kavē un aizmirst!”

Tiesa, ne vienreiz vien izrādes vadītājas un aktrises „darbus” nācies apvienot, „ielecot” tajā vai citā lomā, aizvietojot kādu kolēģi. „Protams, pirmā, ko uzrunās, esmu es, jo kā izrāžu vadītāja vislabāk zinu, kas šajā lomā darāms. Ja esi sēdējis dienu dienā iestudējumā, turpat blakus, tas nav sarežģīti. Protams, bijušas reizes, kad tev tas jādara acumirklī, un laika sagatavoties tikpat kā nav. Tad tu „ielec” uz līdzenas vietas.” Nervus kutinoša padarīšana!” pasmaida aktrise.

CITI ŠOBRĪD LASA
Regīnas Valmieras teātra repertuārā šobrīd ir Mudrīte – dāma Evitas Sniedzes lugā „Mākoņains, iespējams, skaidrosies”. Bet aktrise lomas neskaita un nesūdzas, ja lomu sarakstā viņas vārda reizēm nav. „Priecājos, ja man kā izrāžu vadītājai visu izdodas paveikt godam – ja visi ir informēti, viss salikts savās vietās, un izrāde notiek. Neuzskatu, ka teātrim mani būtu jānodrošina ar lomām. Esmu sapratusi, ka tās lomas, ko esmu spēlējusi, patiesībā bijušas dāvanas. Protams, kad cilvēks ir jaunāks, viņam gribas visu. Arī man gribējās – vienu lomu, nākamo. Teātris bija galvenais. Pēdējā laikā šķiet, ka arī ārpus teātra ir tik daudz kā interesanta, ko vairāk nekā 30 gadus diendienā dzīvojot teātrī (kopš 1978. gada), daudz kas, kas notiek apkārt, man ir pagājis garām. Tagad tas ir mainījies. Varbūt man viegli runāt, jo ir „Ugunsgrēks”. Ir kolēģes manā vecumā, kurām nav tā „Ugunsgrēka”. Lai tad visiem sanāk kristīgi!”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.