Aveņu ievārījums ar veselām ogām 1

“Reiz ēdu aveņu ievārījumu, kurā bija veselas avenes. Kā to var dabūt gatavu? Man avenes izjūk jau vārīšanas sākumā.” VINETA Mellužos

Reklāma
Reklāma
Ukrainas “Telegram” kanālos masveidā izplatītas ziņas ar aicinājumu nolikt ieročus
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 43
Kokteilis
No A līdz Ž – ko par tavu personību atklāj tava vārda sākumburts? 18
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu aveņu (vai citu ogu) ievārījumu, kurā ogas būtu veselas, nevis izjukušas, ir mazliet jāpiepūlas un jāapbruņojas ar pacietību, jo tas ir divu dienu darbs. Vakarā platā pannā vai katlā kārtām liek avenes un cukuru proporcijā 1 : 1 (patiesībā cukura vajag vairāk, jo ievārījumu vāra vien dažas minūtes). Ļauj nakti ievilkties. No rīta ievārījumu nemaisot vāra 4–5 minūtes. Uzmanīgi noņem putas un ievārījumu sapilda tīrās burkās. Ja iegādātas vai salasītas veselas, stingras ogas, izdodas patiešām gards ievārījums, kurā katra avenīte baudāma atsevišķi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.