Aveņu ievārījums ar veselām ogām 1

“Reiz ēdu aveņu ievārījumu, kurā bija veselas avenes. Kā to var dabūt gatavu? Man avenes izjūk jau vārīšanas sākumā.” VINETA Mellužos

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu aveņu (vai citu ogu) ievārījumu, kurā ogas būtu veselas, nevis izjukušas, ir mazliet jāpiepūlas un jāapbruņojas ar pacietību, jo tas ir divu dienu darbs. Vakarā platā pannā vai katlā kārtām liek avenes un cukuru proporcijā 1 : 1 (patiesībā cukura vajag vairāk, jo ievārījumu vāra vien dažas minūtes). Ļauj nakti ievilkties. No rīta ievārījumu nemaisot vāra 4–5 minūtes. Uzmanīgi noņem putas un ievārījumu sapilda tīrās burkās. Ja iegādātas vai salasītas veselas, stingras ogas, izdodas patiešām gards ievārījums, kurā katra avenīte baudāma atsevišķi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.