Foto – Shutterstock

No komisijas nav jābaidās 3


Komisija var liegt vienu gadu vadīt automašīnu, ja pārrunās konstatē, ka nav īstais brīdis, lai tiesības atjaunotu, un autovadītājam tiek rekomendēts doties pie speciālistiem. – Taču no komisijām nav jābaidās. Tās nav veidotas, lai kaut ko aizliegtu. Neesam soda institūcija, – iedrošina Inga Landsmane. – Mēs vērtējam, kā problēmu labāk atrisināt.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Atzinumu par transportlīdzekļa vadītāja veselības stāvokli specializētā medicīniskā komisija sniedz 30 dienu laikā pēc nepieciešamo izmeklējumu veikšanas. Informācija par pirmstermiņa veselības pārbaudē konstatētajiem faktiem tiek ievadīta transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā un traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā divu darbdienu laikā pēc veselības pārbaudes.

Maksu par veselības pirmstermiņa pārbaudi nosaka saskaņā ar ārstniecības iestādes apstiprinātu cenrādi. Ja uz komisiju nosūtītajam vadītajam netiek konstatētas medicīniskās pretindikācijas transportlīdzekļa vadīšanai, viņam ir tiesības prasīt atlīdzību Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.