Slidotāji Uzvaras parkā Rīgā.
Slidotāji Uzvaras parkā Rīgā.
Foto – Karīna Miezāja

Sals drīz beigsies 0

Virs Baltkrievijas un Skandināvijas pussalas ziemeļu rajoniem atrodas anticiklonu centri, tāpēc šonedēļ Latvijā pamatā valdīs sals. Tomēr nedēļas vidū Latviju šķērsos sniega mākoņu zona un sals nedaudz mazināsies. Arī austrumu rajonos naktīs tas nebūs stiprāks par mīnus 5 – 7 grādiem. Ilgāka perioda prognozes liecina, ka nākamās nedēļas vidū vēji atkal iegriezīsies no rietumu puses, līdzi nesot atkusni. Tāpēc pašlaik esošais sals stabili pieturēsies vien nedaudz vairāk par nedēļu, vēsta LVĢMC mājas lapā atrodamā informācija.

Reklāma
Reklāma

Risinājums – Majoru slidotava

Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
TV24
STOPkadri: Slavenākā Covid-19 vakcīna ir Ilmāra Rimšēviča kabatā
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
Lasīt citas ziņas

Ja nu pavasaris atnāks agrāk nekā parasti, iespēju slidot svaigā gaisā var izmantot Jūrmalā. Majoru ledus halle ir unikāla visā pasaulē, jo ir būvēta kā daļēji segta, caurspīdīga arēna, ļaujot āra gaisam cirkulēt pāri ledus laukumam un atklājot skatu uz līdzās esošo Liel­upi un pilsētu. Mākslīgais ledus te tiek uzturēts gandrīz līdz aprīļa beigām, kad gaisa temperatūra jau pārsniedz plus 10 grādus. Ne velti ASV hokeja blogā “Pure Hockey” Majoru ledus halle atzīta par vienu no sešām interesantākajām hokeja hallēm pasaulē, ko ikvienam slidotājam dzīves laikā vajadzētu iemēģināt. Tā ir vienīgā, kas sarakstā iespraukusies starp ASV hallēm līdzās Ņujorkas Medisonskvēra un Ankoridžas slidošanas kluba hallei Aļaskā.

Majoru halle ir arī laba vieta bērnu slidotapmācībai, jo te strādā ļoti profesionāli treneri, tostarp Gaļina Jefremenko, vairāku olimpisko spēļu, pasaules un Eiropas čempionātu dalībniece.

CITI ŠOBRĪD LASA

Neskatoties uz lielo noslodzi, starp jauno hokejistu un daiļslidotāju treniņiem laiks atvēlēts arī publiskajai slidotavai.

Uzziņa

Slidotavas Rīgā 2014./2015. g. ziemas sezonā

Spīķeru mākslīgā ledus slidotava (Maskavas iela 4). Hokeja laukums 18×36 m. Darba laiks: 10 – 22. Slidu noma: pieaug. – 2,10 eiro/h; bērniem – 1,40 eiro/h.

Sniega parks (Dziesmu svētku estrāde). 15×80 m.

Anniņmuižas vidusskola (Kleistu 14). Hokeja laukums 11×24 m.

Uzvaras parks. Hokeja laukums 20×40 m.

Reģionālais sporta centrs “Sarkandaugava”. Slidotava 750 m².

Rīgas Daugavgrīvas vidusskola (Parādes iela 5c). Hokeja laukums 11×25 m.

Rīgas Ķengaraga vidusskola (Maskavas iela 273). Slidotava 14×23 m.

“Lido” atpūtas kompleksa mākslīgā ledus laukums (Krasta iela 76). Slidotava 5102 m². Darba laiks: darbdienās 11 – 22; brīvdienās 10 – 23. Slidu noma + slidotava: d/d 4,50 eiro/h (7,50 eiro/diena); b/d 5,00 eiro/h.

Arī Jelgavā, Limbažos, Ogrē, Madonā un citās Latvijas pilsētās pirmā sala laikā izveidotas āra slidotavas vai hokeja laukumi, bet par to darbu pašreizējos laika apstākļos jāinteresējas vietējās pašvaldībās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.