Slidotāji Uzvaras parkā Rīgā.
Slidotāji Uzvaras parkā Rīgā.
Foto – Karīna Miezāja

Grīziņkalnā un Pļavniekos 0

Šajā ziemā viegli neklājas ne aktīvās atpūtas cienītājiem, ne tās organizētajiem. Kalnu īpašnieki vēl var strādāt uz sala laikā saražotā sniega rēķina, bet āra slidotavu uzturētājiem pozitīvā gaisa temperatūrā laukumi jāslēdz, jo uz ledus parādās ūdens.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Lasīt citas ziņas

Viens no nenogurdināmākajiem slidošanas entuziastiem Rīgā ir Ainārs Žebers (“Slido.lv”), kurš izveidojis divas publiskās slidotavas – Grīziņkalna skeitparkā Pērnavas un Ata ielas stūrī un Pļavniekos – pie Pļavnieku ģimnāzijas (A. Saharova iela 35).

“Šobrīd atjaunojam ledu pēc atkušņa un jau nedēļas vidū būsim atkal gatavi uzņemt slidotājus. Darbu apgrūtina laika apstākļi, jo ideāls sals būtu mīnus 10 – 15 grādi, taču arī daži grādi zem nulles, kaut gausāk, tomēr ļauj darbam ritēt uz priekšu. Lai gan šī ziema āra slidošanai ir nelabvēlīga, tomēr kādu laiku esam pastrādājuši, piemēram, skolēnu brīvdienu otrajā pusē, bet lielākoties gan sanāk vairāk gatavot ledu nekā slidot,” atzīst uzņēmējs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Grīziņkalnā ar savām slidām par diviem eiro var slidot tik ilgi, cik sirds kāro. Nomājot slidas, jāšķiras no trim eiro stundā. Savukārt Pļavniekos slidošana visiem ir bez maksas. Pagaidām slidotāju nav daudz, bet jāpasteidzas, jo sinoptiķi ilgu salu nesola.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.