Ievārījums! Mmm, cik gardi!

Tik garšīgs, ka mēli var norīt! Brūkleņu ievārījums ar rudens augļiem 12

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Cilvēkiem ar vājiem nerviem nelasīt! Melnais horoskops visām zodiaka zīmēm
Kārlis Streips: Šoreiz droši vien godājamai dzejniecei vienkārši vajadzēja paklusēt
“Kad meita šo stāstīja, pat neticēju!” Degvielas uzpildes stacijā parādījusies noderīga iekārta 4
Lasīt citas ziņas

Brūklenes satur C vitamīnu (ap 15 mg 100 gramos), pektīnvielas, mangānu, kāliju, miecvielas, benzoskābi, kas neļauj attīstīties rauga sēnītēm. Brūklenes ir bagātas ar organiskajām skābēm un minerālsāļiem. Brūklenes ir septembra princeses, tomēr šogad ne visos mežos. Suntažos nekā, bet Jaunjelgavā pie Aklā purva pastaigu takas kā sarkanas krelles, Mazirbē tik paēšanai varot salasīt. Bet, ja brūkleņu nav daudz, tad ievārījumam pievieno citus rudens augļus.

Brūkleņu, ābolu, plūmju, bumbieru ievārījums

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 2 kg brūkleņu
• 600 g ābolu
• 600 g plūmju
• 400 g bumbieru
• 1,2 kg cukura

Gatavošana:

Pārlasītas brūklenes pārlej ar aukstu ūdeni un 2–3 stundas atstāj, lai mazinātos rūgtums. Ogas uz sieta nosusina, liek katlā un vāra, līdz tās nedaudz pašķīdušas. Tad tām pievieno cukuru, nomizotus, šķēlēs sagrieztus bumbierus un turpina vārīt. Pēc 10 minūtēm masai pievieno šķēlēs sagrieztus ābolus, vēl pēc 10 minūtēm – plūmes, kurām izņemti kauliņi. Visu vāra uz lēnas uguns, kamēr augļi iecukurojušies un kļūst caurspīdīgi. Ievārījumu pilda burkās, aizvāko.

Brūklenes var saglabāt:

• Saberot burciņā, pārlejot ar ūdeni un glabājot ledusskapī,
• Saberot burciņā (bez ūdens) un glabājot istabas temperatūrā (pēc burciņas atvēršanas uzreiz jāizlieto visas ogas, citādi tās sabojāsies),
• Sablendētām brūklenēm pievieno cukuru (1:1), liek ledusskapī vai saldētavā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.