Foto – Aija Geida

Veselīgi cepumiņi ar auzu pārslām un saldo kartupeli 1

Brīvdienām piestāv kaut kas garšīgs, bet pavasarim – kaut kas veselīgs. Mums ir lieliska ideja, kā apvienot šos abus!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Kārlis Streips: Šoreiz droši vien godājamai dzejniecei vienkārši vajadzēja paklusēt
Tauta cieš tumsā, bet paši ukraiņi izkrāpj miljonus: publisko “enerģētikas mafijas” slepenos audioierakstus 2
Kokteilis
Cilvēkiem ar vājiem nerviem nelasīt! Melnais horoskops visām zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

• 250 g saldo kartupeļu
• 300 g auzu pārslu
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 30 g olīvu vai kokosriekstu eļļas
• pustējkarote malta kanēļa
• šķipsna malta muskatrieksta
• sāls

Pagatavošana.

Saldos kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, katru gabaliņu ietin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz tie mīksti (30–40 minūtes). Auzu pārslas samaļ blenderī līdz miltu konsistencei. Kad kartupeļi atdzisuši, tos ar stampiņu sastampā. Pievieno auzu pārslu miltus, garšvielas, olīveļļu vai kokosriekstu eļļu, brūno cukuru un sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Samīca mīklu. Pēc tam to izrullē 3–4 mm biezumā un sagriež trīsstūrīšos. Saliek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep +180 °C 20–25 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Iznāk diētiski cepumi ar pavisam nelielu taukvielu un cukura saturu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.