Foto – Aija Geida

Veselīgi cepumiņi ar auzu pārslām un saldo kartupeli 1

Brīvdienām piestāv kaut kas garšīgs, bet pavasarim – kaut kas veselīgs. Mums ir lieliska ideja, kā apvienot šos abus!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Veselam
Ir ielikti labi pamati, lai mēs kļūtu par nāciju ar šķībākajiem zobiem – Latvijā, iespējams, darbojas “ortodontu kartelis”
Kokteilis
No Auna drosmes līdz Zivju intuīcijai. Pasaki, kas esi pēc horoskopa, un mēs pateiksim, kādas īpašības tev “nāk līdzi pūrā”!
Kokteilis
TESTS. Izvēlies vienu figūru un uzzini, ko tā var atklāt par tavām bērnības traumām
Lasīt citas ziņas

• 250 g saldo kartupeļu
• 300 g auzu pārslu
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 30 g olīvu vai kokosriekstu eļļas
• pustējkarote malta kanēļa
• šķipsna malta muskatrieksta
• sāls

Pagatavošana.

Saldos kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, katru gabaliņu ietin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz tie mīksti (30–40 minūtes). Auzu pārslas samaļ blenderī līdz miltu konsistencei. Kad kartupeļi atdzisuši, tos ar stampiņu sastampā. Pievieno auzu pārslu miltus, garšvielas, olīveļļu vai kokosriekstu eļļu, brūno cukuru un sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA

Samīca mīklu. Pēc tam to izrullē 3–4 mm biezumā un sagriež trīsstūrīšos. Saliek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep +180 °C 20–25 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Iznāk diētiski cepumi ar pavisam nelielu taukvielu un cukura saturu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.