Foto – Timurs Subhankulovs. Ilustratīvs attēls

  12

Ko vēsta likums?

Likuma “Par nodokļiem un nodevām” 1. panta 14. punkts: Izvairīšanās no nodokļu vai nodevu maksāšanas – apzināta nepatiesas informācijas sniegšana nodokļu deklarācijās, nodokļu deklarāciju, informatīvo deklarāciju vai nodokļu administrēšanai un kontrolei nepieciešamās pieprasītās informācijas neiesniegšana, nelikumīga nodokļu atvieglojumu, priekšrocību un atlaižu piemērošana vai jebkura cita apzināta darbība vai bezdarbība, kuras dēļ nodokļi vai nodevas nav samaksātas pilnā apmērā vai daļēji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Lasīt citas ziņas

Autotirgotāju pārstāvis: VID demonstrē nevarību

Auto asociācijas valdes loceklis Ingus Rūtiņš: “Nenoliedzami šo portālu līdz šim bieži izmantojuši arī nelegālie automašīnu tirgotāji, pieļauju, ka šis viņu bizness te plaucis rūpnieciskos apmēros. Tiktāl VID vēršanās pret šo portālu būtu apsveicama. Bet, apturot tikai šā portāla darbību, VID gājis vieglāko ceļu, būtībā nodemonstrējot savu nevarību cīņā ar nodokļu nemaksātājiem un izkrāpējiem. Kā zināms, pārdošanai paredzētās automašīnas ceļu satiksmē nepiedalās, tās atrodas tirdzniecības vietās. Rīgā vairākas atrodas Latgales priekšpilsētā, Rumbulas rajonā. Bet to ir pietiekami daudz arī citās pilsētās un novados. Visām tirdzniecības vietām jābūt reģistrētām Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD). Reģistrētās tirdzniecības vietās vispār nedrīkstētu atrasties šādas nelegāli tirgotas automašīnas. Ja tādas tur atrodas, tad valstij tās jākonfiscē. Savukārt nereģistrētas automašīnu tirdzniecības vietas nekavējoties jāslēdz. Tāpēc portāla apturēšana vairāk atgādina lētu šovu. Šādi vēršoties pret ēnu ekonomiku autotirdzniecības nozarē, šo ļaunuma sakni nekad nebūs iespējams iznīdēt. Protams, nav noliedzams arī tas, ka liela sabiedrības daļa, kas apmeklē tā dēvētos autoplačus, joprojām nepievērš uzmanību tam, kādas automašīnu tajos tirgo. Tāpat, nopērkot kādu spēkratu, neprasa čekus, tādējādi veicinot nelegālo biznesmeņu uzdarbošanos.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.