Dabā
Zaļā dzīvošana

VIDEO. Zaķusalā televīzijas putnu barotavā manīts viesis – dadzītis2


Zaķusalā LTV putunu barotavā viesoja dadzītis!
Zaķusalā LTV putunu barotavā viesoja dadzītis!
Ekrānuzņēmums no LTV video.

Jaunas aprises ieņēmusi Zaķusalā esošā Latvijas Televīzijas (LTV) putnu barotava. Vienā laidā tajā barojas zīlītes, taču tajā pamanījies ielidot un našķoties arī citas putnu sugas viesis – dadzītis. Video redzams, ka dadzītis sākumā iekļaujas lielajā zīlīšu barā, bet tad uz brīdi gandrīz visas aizbaida un ir galvenais, kurš mielojas!

Kā jau ierasts, tad tiešraidi no LTV putnu barotavas iespējams vērot portālā LSM, bet putnu sugu uzskaite tiks veikta portāla “Dabas dati” forumā.

Dadzītis ir izplatīts visā Eiropā, tomēr uz ziemeļiem sasniedz tikai Skandināvijas un Somijas dienvidu daļu, lasāms portālā “putni.lv” šeit. Citur – Ziemeļāfrikā, Tuvajos Austrumos, Centrālāzijā un tālāk uz austrumiem līdz Baikālam un Ķīnai. Āzijā uz dienvidiem līdz Irānai, Pakistānai un Nepālai. Ziemo galvenokārt ligzdošanas areālā, tomēr pārvietojas arī areāla ietvaros. Četrpadsmit pasugas, Latvijā – Carduelis carduelis (Clement 2010). Latvijā dadzītis ir samērā parasts ligzdotājs, caurceļotājs un ziemotājs. Koncentrējas lielākos baros ceļošanas laikā un ziemā. Garums: 10,5-13,5 cm (Clement 2010).

Kā dadzītis viesojas barotavā, skaties video šeit:

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.