Foto – Aija Geida

Viltotie kaperi 0

Ir īstais laiks savākt neatvērušos pieneņu pumpurus un gatavot pikantus viltotos kaperus. Ziemā tie ir lieliska piedeva siltajiem ēdieniem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šīs 4 zodiaka zīmes maijā būs īpaši izredzētas: laime jau ir ceļā
Krimināls
Vai tiešām aizturēts “Straujupīte” satura veidotājs Edgars Aivars? Komentē Valsts policija
Spriedze pie robežas: Polija izsaka brīdinājumu Vācijai
Lasīt citas ziņas

Savāc stingrus, vēl neatvērušos pieneņu pumpurus, notīra kauslapiņas un nokniebj kātiņa galu. Lai nebūtu rūgteni, pirms marinēšanas blanšē. Sagatavo aukstu ūdeni ar ledus gabaliņiem. Pumpuriem uzlej tikko vārītu ūdeni, pēc divām minūtēm notecina sietiņā un strauji atdzesē ledusaukstajā ūdenī, pēc tam sietā notecina.

Gatavo marinādi: ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi, samaisa un atdzesē. Tikmēr mazās burciņās pilda pieneņu pumpurus tā, lai līdz trauka augšpusei paliek divi centimetri, un ielej siltu marinādi. Burciņas pasterizē +85 °C piecas minūtes, pēc tam izņem no katla un aizskrūvē. Vēsumā labi glabājas līdz nākamajai ražai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.