.
.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

“Atmiņas zudums” 12

Kā liecina VID 2015. gada 30. decembra dokuments “Par disciplinārsoda piemērošanu Mārim Čodoram”, pēc veselu triju disciplinārlietu apvienošanas vienā lietā un tās izskatīšanas ir ticis pieņemts lēmums par bargākā iespējamā soda – atlaišanas no darba – noteikšanu VID Muitas pārvaldes Latgales muitas kontrolpunkta daļas vecākajam muitas uzraugam Mārim Čodoram. Spriežot pēc M. Čodora amatpersonas deklarācijas, lēmums nav ticis pārsūdzēts, un 2016. gada 15. janvārī viņš darbu VID ir beidzis.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

VID veiktajā dienesta izmeklēšanā ir ticis konstatēts, ka vecākais muitas uzraugs M. Čodors savā postenī saistībā ar automašīnu un to kravu kontroli ir izdarījis pārkāpumus, kas var tikt vērtēti gan kā nolaidība, gan pat kā, iespējams, apzināti noziedzīga rīcība – izmeklēšanas datos figurē arī ziņas par iespaidīga apjoma kontrabandu un viltota zīmoga izmantošanu.

M. Čodoram ir bijis pienākums izdarīt atzīmes par attiecīgā transportlīdzekļa robežas šķērsošanas noformēšanai nepieciešamo muitas amatpersonu darbību pabeigšanu kontroles talonā – ierakstīt tajā savā darbavietā noteikto darbību pabeigšanas laiku, sava vārda iniciāli, pilnu vārdu, parakstīties un izdarīt muitas iestādes zīmoga nospiedumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā minēts dienesta izmeklēšanas materiālos par 2015. gada pavasarī fiksētajiem faktiem, uz pieciem kontroles taloniem ir uzlikts vecākā muitas uzrauga M. Čodora personīgais paraksts, taču zīmoga nr. 008 nospiedums uz šiem pašiem taloniem saskaņā ar 2015. gada 19. jūnija eksperta atzinumu ir viltots.

“Ilglaicīga un sistemātiska atzīmes neveikšana uz kontroles taloniem par muitas kontroles pabeigšanu ar izsniegto zīmogu liecina par M. Čodora apzinātu rīcību,” secināts dienesta izmeklēšanā.

Neviena cita muitas amatpersona, izņemot M. Čodoru, nav veikusi atzīmi vai parakstījusies uz sešiem kontroles taloniem, uz kuriem ir izdarīts nospiedums ar viltoto zīmogu nr. 008, un šie ir dažādu automašīnu vadītāju kontroles taloni. Tas “liecina par to, ka, iespējams, tikai M. Čodoram bija iespēja veikt atzīmi ar viltoto zīmogu nr. 008”, konstatēts VID dienesta izmeklēšanā.

M. Čodoram pēc šo faktu atklāšanas ir pieprasīts sniegt skaidrojumus, taču muitas uzraugs nav spējis paskaidrot, kāpēc uz kontroles taloniem nav viņam izsniegtā Terehovas MKP zīmoga nr. 007 atzīmes, bet ir viltotā zīmoga nr. 008 atzīme ar viņa parakstu. M. Čodors paskaidrojumā norāda, ka neatceroties, jo ir pagājis ilgs laiks.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.