Noslēpums. Mīklainā “Marija” 8

“Es pati esmu vietējā. Saprotiet, te viss nav tik viennozīmīgi…”  apmēram ar šādu frāzi savu uzstāšanos Krievijas televīzijā sāka kāda sieviete, stāstot par notikumiem Austrumukrainā. Cītīgi vērotāji drīz ievēroja, ka šī seja sāk atkārtoties reportāžās no dažādām vietām, līdz kļuva skaidrs, ka darīšana ir ar Krievijas propagandas nolīgtu aktrisi, kas vienkārši ierunā vajadzīgo tekstu. Tā kā vairākos sižetos viņa tika dēvēta par “Mariju”,  viltus ziņu apkarotāju vidū šis tēls drīz vien ieguva segvārdu “Vienkārši Marija”, un nereti ticis parodēts, mēģinot iztēlot, ko viņa kā “vietējā” varētu stāstīt, piemēram, par apvērsumu Zimbabvē vai vēlēšanām ASV.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

Aizvadītajā nedēļā vairāki interneta sociālo tīklu lietotāji bija saskatījuši līdzību starp “Mariju” un kādu protestētāju Latvijas Krievu savienības organizētā mītiņā. Latvijas Drošības policija solījusi pārbaudīt šo informāciju, tomēr paziņojusi, ka pagaidām neesot pamata uzskatīt, ka bildēs redzamā esot viena un tā pati persona.

Portāls “press.lv” gan atradis Rīgas mītiņa dalībnieci, kura esot Latvijas iedzīvotāja un nekādas saistības ar minēto Mariju viņai neesot, Ukrainā viņa arī nav bijusi.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.