Foto: Pixabay

Visizplatītākās kļūdas, gatavojot makaronus 0

Reti, kuram negaršo makaroni. Tas ir ātri pagatavojams un izcili gards ēdiens, ko papildināt ar iemīļotājām sastāvdaļām. Taču izrādās, gatavojot makaronus, daudzi mēdz pieļaut diezgan nelāgas kļūdas.

Reklāma
Reklāma

Lēti makaroni

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Nemēģiniet ietaupīt naudu, pērkot pavisam lētus makaronus. Nereti lētākie makaroni ir zemākas kvalitātes, un tas atsaucas arī uz garšu un struktūru.

Verdošs ūdens

Daudziem nav pacietības gaidīt, līdz ūdens pilnībā uzvārās, pirms ievietot makaronus katlā. Neberiet visu makaronu paku ūdenī, tiklīdz ūdens virsma sāk nedaudz burbuļot. Pagaidiet apmēram pusminūti pēc tam, kad ūdens sāk kārtīgi vārīties, un tikai tad pievienojiet tam makaronus.

Pārāk maz sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Ieteicams makaronu ūdenim pievienot 10 gramus sāls uz katru litru ūdens. Ja pievienosit pārāk maz sāls, makaroni garšos pārlieku maigi, pat pliekani. Makaronu ūdenim jābūt aptuveni tikpat sāļam, kā zupas buljonam.

Par maz ūdens

Pārliecinieties, vai esat uzvārījis pietiekami daudz ūdens, lai tajā vārītu makaronus. Makaroniem vajadzīga telpa, lai tie varētu kārtīgi un vienmērīgi izvārīties.

Makaronu skalošana

Lielākā kļūda ir tūlīt pēc izvārīšanas, makaronus noskalot. Ciete, kas paliek uz makaroniem pēc to viršanas, padarīs jebkuru pievienoto, mērci vienmērīgu un samtaini bagātīgu. Ja makaronus noskalo, tie nevienmērīgi sajaucas ar mērci un ir ūdeņaini, pliekani.

Nepareiza gatavošana

Viena no vissvarīgākajām lietām, gatavojot makaronus, ir pārliecināties, ka tie ir izvārīti “al dente” – viducītī ir vēl nedaudz cieti. Izplatīta tendence ir makaronus pārvārīt.

Ja tos vāra ilgāk nekā norādīts, tie saķep un kļūst par nebaudāmu mīklas pikuci. Makaroni daudz labāk garšo, ja vēl ir mazliet „ar kraukšķi”. Parasti uz iepakojuma norādīts vēlamais pastas vārīšanas laiks.

Vārīšanas mērce kopā ar makaroniem

Nav pareizi, gatavot mērci, kopā ar makaroniem. Citādāk tos ir risks pārvārīt. Vislabāk ir makaronus nokāst „al dente” stadijā, un tad tiem pievienot jau gatavu mērci, kuru pakarsē maksimums 30 sekundes un noņem no uguns.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.