Foto – Shutterstock

Vistas pastēte ar timiānu. Vienkārša un garda recepte 0

Lai pastēte izdotos maigāka, masu var izberzt caur sietu. Ja vēlies pastēti uzglabāt ilgāk, tā jāpārlej ar nelielu daudzumu sakarsēta sviesta.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1 kg vistu aknu
2 lieli sīpoli
Saldkrējuma sviests 40–50 g
Timiāns 5–6 zariņi
Trekns saldais krējums 150 ml
Konjaks 2 ēdamkarotes
Šķipsniņa muskatrieksta
Šķipsniņa dažādu piparu maisījuma
Šķipsniņa jūras sāls

Pagatavošana.

Sīpolu notīra un sīki sagriež.
Uz pannas sakarsē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi vai zeltaini (pēc vēlēšanās).
Aknas nomazgā, liek pie sīpoliem, pievieno muskatriekstu, timiāna lapiņas, piparus un sāli. Cep līdz gatavībai (iekšā jāpaliek nedaudz rozīgām).
Pielej konjaku un ļauj alkoholam iztvaikot, pēc tam pacep vēl pāris minūtes.
Pielej saldo krējumu, izslēdz plīti, visu izmaisa.
Aknas kopā ar sīpoliem sablendē viendabīgā masā, pēc vajadzības pievienojot krējuma mērci (pastēte nedrīkst būt šķidra!).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.