Viegli kopjams dārzs 0

Izvēloties augus, galvenais nosacījums – izturība. Dārzs plašs, katra auga kopšanai un lutināšanai daudz laika nevar atlicināt, tāpēc dobes veidotas tā, lai mazāk jāravē, proti, klātas ar mulču.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

“Sadevalja” atgādina vecmāmiņas dārzu, jo tajā audzē arī vecos labos, izsenis lauku mājās godātos augus.

Viena no igauņu dārzu priekšrocībām ir daudzie skaistie akmeņi, no kuriem veido celiņus, krauj atbalsta mūrīšus un kuri labi iederas ainavā. Vislabāk izskatās jau kādu laiku kalpojušie, apsūnojušie akmeņi.

Visam sava vieta

CITI ŠOBRĪD LASA

Dārza attālākajā daļā slejas lapene un pirts. Ēkas izvietotas tā, lai atpūšoties cilvēki netraucē ne cits citam, ne mājiniekiem. Uz lapeni var nokļūt pa akmens taciņu zālājā un romantisku tiltiņu, kas ved caur sudrabainu smiltsērkšķu birzi. Savukārt pirtiņa atrodas lielu koku paēnā. Vieta pasēdēšanai pēc pirts un dīķis izvietoti ēkas galā un no mājas nav redzami.

Interesanta ir ēdamlietām atvēlētā dārza daļa. Tajā aug garšaugi un ārstniecības augi, bet gurķiem, zirņiem, burkāniem izveidotas paaugstinātas dobes. Tās – saimnieka veikums un izdevīgākais veids, kā aizvietot nabadzīgo augsni dārzā, turklāt var ērti rosīties, neliecot muguru.

Pienācīga vieta atvēlēta arī kompostkaudzei, kam jābūt katrā dārzā, pārliecināti ir saimnieki.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.