Foto: Shutterstock

Zaļās pākšu pupiņas ar meža sēnēm un olīvām 1

Sēņu sezonā apnikusi sēņu mērce? Lūk, ļoti vienkārša, sātīga un garšīga ēdiena recepte, ko pagatavot no meža sēnītēm. Viens, divi un gatavs!

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Var beigties slikti! 3 zodiaka zīmes, kurām Ziemassvētkos un Jaunajā gadā labāk piebremzēt ar alkoholu
Slavena Krievijas propagandiste pārsteidz TV šovā, publiski atklājot, cik briesmīgi apstākļi Krievijas slimnīcās
Pēc sarunām ar Krieviju ASV atklāj kārtis: lūk, kas šobrīd ir galvenais strīdu objekts, kas kavē kara izbeigšanu
Lasīt citas ziņas

Meža sēnes – aptuveni 200 grami
Zaļās pākšu pupiņas – 450 grami
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Sviests – cepšanai
Ķiploku sāls – pēc garšas
Malti melnie pipari – pēc garšas
Melnās olīvas (konservētas) – 100 grami
Lociņi – 20 grami

Pagatavošana:

1. Sagatavot visas sastāvdaļas: nomazgāt zaļās pākšu pupiņas, nomazgāt un notīrīt sēnes – sagriezt vidēja izmēra gabaliņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Uzkarsēt pannā olīveļļu un sviestu uz vidēja karstuma. Pievienot pupiņas un apcept uz vidējas uguns vidēji 5-6 minūtes, tik ilgi, kamēr tās mīkstas. Pievienot ķiploku sāli un piparus.

3. Atsevišķā pannā sviestā apcept sēnes uz vidējas uguns – tik ilgi, kamēr šķidrums no sēnēm izgaro.

4. Sēnes pievienot pannā pie pupiņām. Pievienot olīvas un 1 ēdamkaroti šķidruma no olīvām. Visu kārtīgi samaisīt turpat pannā. Gatavot aptuveni 2-5 minūtes, kamēr sēnes ir mīkstas un izcepušās.

4. Pirms pasniegšanas sakapāt lociņus un pārkaisīt ēdienam.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.