Andas Krauzes foto

Namu padomju laikā cēluši Žannas vecāki, projektējis arhitekts Artūrs Reinfelds. Viņa veikumu sarakstā ir gan viesnīca “Latvija”, gan Lauksaimniecības ministrijas ēka Daugavmalā. Bet cik tad ilgi debesskrāpjus celsi? Šeit arhitekts varēja ļaut vaļu fantāzijai un veidot vairākus līmeņus, nolaisties pagrabā un pacelties hallē tādā kā beletāžā, projektēt gan taisnstūra sienas, gan ovālas gluži vai Hundertvasera garā. Un laist gaismu telpās, cik tik lielie logi ļauj. 1

Tomēr padomju laika materiāli sauktin sauca pēc laikmetīgas elpas. Visu mainīt! – nolēma Žanna, sākot dzīvot šajā namā. Viņas gaumi interjeriste uztvērusi tik labi, ka reizēm bijis pat jāpiebremzē.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

– Interjeriste atnāca un pateica: “Tā, šitos gaišos koka dēļus pārkrāsot melnus, sarkano ķieģeļu sienu – baltu!” Un patiešām – uzreiz cits skats! – Žanna atceros spontāno nama pārveides sākumu. Tumšā un gaišā kontrastu maigāku dara daudzās lampas, kas izraudzītas ar lielu rūpību un domu par skaistiem atpūtas mirkļiem ar mājiniekiem un draugiem. Kad šajā telpu skaidrībā Žanna izvietoja savas vecmammas mēbeles, pārņēma miers – nekā daudz nevajag! Vecāku celtais nams tagad dzīvo laikmetam līdzi.

Uzziņai:

arhitekts – Arturs Reinfelds

interjera autore – Ingrīda Kalniņa

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.