Žāvēti burkāni 0

Žāvēšanai piemērotākas izteikti oranžas krāsas burkānu šķirnes ar mazu serdi. Burkāniem ar asu nazi nokasa miziņu, nomazgā, vāra 15–20 minūtes 2% sālsūdenī un strauji atdzesē aukstā ūdenī.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Atdzesētos burkānus sagriež 3–4 mm biezās ripiņās un saber uz sieta plānā kārtā.

Otrs paņēmiens: burkānus sagriež nevārītus, plaucē 4–5 minūtes verdošā 1% sālsūdenī un atdzesē aukstā ūdenī. Plaucētos burkānus uz sieta saber nedaudz biezākā kārtā nekā vārītos burkānus.

CITI ŠOBRĪD LASA
Burkānus žāvē 70–80 ºC temperatūrā vismaz 6 stundas. Žāvēto burkānu iznākums 10–14% no sākotnējā burkānu svara.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.