Foto – Aija Geida

Garša no bērnības… Žāvētu ābolu ķīselis ar rozīnēm un putukrējumu 20

Sastāvdaļas
• 200 g žāvētu ābolu
• 200 g rozīņu
• 850 ml ūdens
• 70 g cukura
• 12 g kartupeļu cietes
• kanēļa standziņas
• ⅛ tējkarotes malta muskatrieksta
• 2 ēdamkarotes rīvētas apelsīna miziņas
• pasniegšanai – putukrējums vai piens

Kokteilis
Šos ēdienus nevajadzētu likt uz Vecgada svinību galda – Ugunīgais Zirgs būs nikns
“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Pēc sarunām ar Krieviju ASV atklāj kārtis: lūk, kas šobrīd ir galvenais strīdu objekts, kas kavē kara izbeigšanu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ja ir lieli žāvēto ābolu gabali, tos sagriež sīkāk. Pievieno cukuru, rozīnes, apelsīna miziņu, kanēļa standziņu, maltu muskatriekstu un pārlej ar ūdeni. Vāra 10 minūtes. Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu daudzumu auksta ūdens un samaisa. Pievieno ķīselim un uzvāra. Nepārtraukti maisot, mazliet pakarsē, līdz masa sāk biezēt. Noņem no uguns un atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai pienu.
Šo desertu var padarīt izsmalcinātu, ja pasniedz ar siera krēma rozēm: saputo 75 g maskarpones krēmsiera ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno ēdamkaroti rīvētas apelsīna miziņas un 75 ml saputota saldā krējuma.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.