Veģetārās kotletītes.
Veģetārās kotletītes.
Foto: Shutterstock

Zeltainas kuskusa kotletītes: garšīgi, sātīgi un bez gaļas 5

Maigas, sulīgas, aromātiskas, bet arī sātīgas – brīnišķīgas kuskusa – kartupeļu kotletītes. Garšīgs ēdiens gan pusdienām, gan vakariņām – pasniedz kopā vai nu ar piedevām vai tikai – ar salātiem. Īpaši pie sirds ies tiem, kas kādu iemeslu dēļ uzturā nelieto gaļu.

Reklāma
Reklāma

Palutini savu ģimeni!

Kuskusa – kartupeļu kotletītes

Sastāvdaļas:

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Kuskuss – pusglāze
Kartupeļi (sarīvēti) – 2 gab.
Sīpols – 1 gab.
Ķiploki – 1 daiviņa
Kartupeļu ciete – 2 ēdamkarotes
Augu eļļa – 1 ēdamkarote
Sāls – pēc garšas
Garšvielas – pēc garšas

Pagatavošana:

Sagatavo visas sastāvdaļas “pa rokai”.

Lielā un dziļā traukā pagatavo kuskusu pēc instrukcijas uz paciņas. Pēc tam pievieno augu eļļu, saspiestu ķiploka daiviņu un uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu. Visu kārtīgi samaisi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pievieno kartupeļus, kas sarīvēti uz smalkās rīves, pirms tam nospiežot tiem sulu. Atkal kārtīgi sajauc masu.

Masai pievieno kartupeļu cieti, sāli un iecienītās garšvielas. Atkal visu kārtīgi sajauc – masai ir jābūt viendabīgai.

Pannā uzkarsē eļļu. No masas veido kotletītes un liec cepties. Cep no katras puses, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Kad garoziņa ir brūngana, nogriez plītij karstumu un turpini cept kādu brītiņu uz neliela karstuma, uzliekot pannai vāku.

Pasniedz ar zaļumiem un iecienītākajām piedevām!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.