Foto no gastronom.ru

Zemenes marcipānā. Burvīgs našķis! 0

Kastrolī uzsilda lielu daudzumu ūdens, ieliek tajā mandeles un vāra divas minūtes. Tad mandeles liek caurdurī, nedaudz atdzesē un noņem miziņas. Nomazgā ar siltu ūdeni. Liek sausā pannā. Mandeles apcep, nepārtraukti maisot, aptuveni desmit minūtes. Tad liek blenderī un sasmalcina līdz miltu konsistencei.

Reklāma
Reklāma
“Ko tālāk? Jāņi – šašlika svētki?” Soctīklos uzvirmo neapmierinātība par dzirdēto 18. novembra koncertā pie Brīvības pieminekļa
“Runa vairs nav par to, vai… bet gan – kad?” Noplūdušas sarunas detaļas no slēgtas konferences Viļņā
Kārtējais krievu drons pārkāpis NATO dalībvalsts gaisa telpu – debesīs pacelti reaktīvie iznīcinātāji
Lasīt citas ziņas

0,25 glāzē ūdens izkausē pūdercukuru. Uzvāra, visu laiku maisot.

Pagatavo marcipānu. Nenoņemot no uguns, pievieno sīrupam mandeles. Vāra uz vidējas uguns, visu laiko maisot, aptuveni piecas minūtes, līdz masa kļūst vienmērīga. Noņem no uguns, atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nomazgā zemenes, nosusina, noņem lapiņas. Nelielas ogas sagriež uz pusēm, lielākas – četrās daļās.

No izveidotās marcipāna masas veļ bumbiņas aptuveni 3-3,5 centimetru diametrā. Katrā bumbiņā taisa dobi, kur liek zemenes gabaliņu un malas aiztaisa ciet. Liek ledusskapī uz 1,5 stundu. Atlikušos riekstus sasmalcina ar nazi drupatās. Apviļā tajā marcipāna bumbas un atkal leik ledusskapī.

Avots: gastronom.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.