Foto no gastronom.ru

Zemenes marcipānā. Burvīgs našķis! 0

Kastrolī uzsilda lielu daudzumu ūdens, ieliek tajā mandeles un vāra divas minūtes. Tad mandeles liek caurdurī, nedaudz atdzesē un noņem miziņas. Nomazgā ar siltu ūdeni. Liek sausā pannā. Mandeles apcep, nepārtraukti maisot, aptuveni desmit minūtes. Tad liek blenderī un sasmalcina līdz miltu konsistencei.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

0,25 glāzē ūdens izkausē pūdercukuru. Uzvāra, visu laiku maisot.

Pagatavo marcipānu. Nenoņemot no uguns, pievieno sīrupam mandeles. Vāra uz vidējas uguns, visu laiko maisot, aptuveni piecas minūtes, līdz masa kļūst vienmērīga. Noņem no uguns, atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nomazgā zemenes, nosusina, noņem lapiņas. Nelielas ogas sagriež uz pusēm, lielākas – četrās daļās.

No izveidotās marcipāna masas veļ bumbiņas aptuveni 3-3,5 centimetru diametrā. Katrā bumbiņā taisa dobi, kur liek zemenes gabaliņu un malas aiztaisa ciet. Liek ledusskapī uz 1,5 stundu. Atlikušos riekstus sasmalcina ar nazi drupatās. Apviļā tajā marcipāna bumbas un atkal leik ledusskapī.

Avots: gastronom.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.