Foto – Karīna Miezāja

Ierosina lietas 20

Tikmēr Bedikere par nodarītajiem miesas bojājumiem vērsusies policijā. Incidentā ar konkurējošajiem tirgotājiem viņa cietusi pirms nedēļas, un tagad nākas ārstēties slimnīcā, jo pēc sejas sasituma sākusi uztūkt sejas daļa un ārsti konstatējuši smadzeņu satricinājumu.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Kokteilis
Vārdu maģija: ko par tevi atklāj burtu skaits tavā vārdā
Lasīt citas ziņas

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Atis Ratnieks “LA” teica, ka šobrīd zemeņu lietā ierosinātas trīs administratīvās lietas – par personas datu izmantošanu, par iespējamu patvarību un par miesas bojājumu nodarīšanu, kā arī divi pieteikumi par pārrunu veikšanu. Cietušajai personai nozīmēta ekspertīze, un, ja tās laikā tiks konstatēti miesas bojājumi, var tikt ierosināts kriminālprocess. “Nav izslēgts, ka šajā lietā var nonākt līdz tiesu darbiem, ja viena vai otra puse vērsīsies tiesā,” piebilda Ratnieks.

Dara savu darbu

Lai skaidrotu situāciju Ikšķilē, apmeklējām pilsētas tirgu, kur pārliecināmies – tirdzniecībā tiek ievērotas visas prasības, pie ogām un dārzeņiem norādīta to izcelsme. Tirgotāja Mārīte, kura iepriekš no “Dižbajāru” saimnieces saņēmusi pārmetumus par poļu ogu tirgošanu, neslēpa, ka viņa tirgo gan vietējās, gan ievestās ogas, kamēr nav vietējo, taču viņa skaidri norāda to izcelsmi. “Visu skaidri norādām, esam nodokļu maksātāji, mums čeku grāmatiņas stāv blakus, rakstām kvītis. Visu varam uzrādīt,” skaidro tirgotāja, uzsverot, ka neizprot Bedikeres centienus nomelnot vietējos ražotājus. Viņa uzskata par bezjēdzīgu cīņu ar meliem, jo “mums ir jādara savs darbs, jālaista siltumnīcas un nav jāiesaistās peripetijās un muļķīgos strīdos”. Arī blakus sastaptā Vija Marija ir neizpratnē par “Dižbajāru” pārvaldnieces izteikumiem. Viņa rāda plāksnītes, uz kurām rakstīti valstu nosaukumi, kas apliecina preces izcelsmi. Pašu Bedikeri tirgotājas gan neesot sastapušas vaigā, tāpēc ir sašutušas par apmelojumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nule kā “LA” kļuvis zināms, ka šajā zemeņu lietā vietējie ražotāji ar manifestāciju vērsušies pie valsts augstākajām amatpersonām, tostarp Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, drošības iestādēm un uzraugošajām iestādēm. Detalizēts manifestācijas saturs pagaidām netiek izpausts. Valsts prezidenta Kancelejas preses dienesta vadītāja Ilze Salna apstiprināja, ka vēstule ir saņemta šajās dienās un atbilde vēstules iesniedzējiem tiks sniegta likumā noteiktajā kārtībā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.