Foto-Shutterstock

Zemeņu tiramisu – sezonas gardums 0

Sastāvdaļas – 500 g zemeņu, 500 g maskarpones siera, 4 olu dzeltenumi, 100–140 g cukura, 1–2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera, 12–18 cepumi dāmu pirkstiņi, rotāšanai veselas zemenes, rieksti, šokolāde pēc izvēles.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Zemenes nomazgā, atbrīvo no lapiņām, liek blenderī un sasmalcina kopā ar cukuru pēc garšas. Iegūtajā masā pievieno apelsīnu liķieri, bet pilnīgi var iztikt arī bez tā.

Olām atdala dzeltenumus no baltumiem, baltumi nebūs vajadzīgi (lai gan citi tos pievieno šim saldajam, šoreiz nē).

CITI ŠOBRĪD LASA

Dzeltenumiem pievieno cukuru, visu ar mikseri sakuļ līdz viendabīgai, stingrai masai.

Citā traukā liek maskarpones sieru, saspaida ar dakšiņu un sakuļ ar mikseri līdz gaisīgumam, pakāpeniski pievienojot sakultos olu dzeltenumus.

Formas apakšā vai saldā ēdiena trauciņos uzreiz apakšā liek nelielu kārtiņu maskarpones masas.

Katru dāmu pirkstiņu iemērc zemeņu masā un kārto virs krēma kārtas, pārlej ar zemeņu mērci.

Tālāk seko maskarpones kārta, tad zemeņu masā apviļāti cepumi, virsū zemeņu mērces kārta.

Pašā augšā liek maskarpones kārtu. Rotā ar veselām zemenēm, riekstiem, rīvētu šokolādi utt.

Vislabāk garšos, ja šī kūka kādu brīdi pastāvēs, lai viss sasūcas cepumos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.