Foto: Marta Purmale

Zemeņu un mocarellas salāti ar granātābola sēkliņām 1

Autors: Gunta Tabore, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mašīnu jūra, bet viņi…” Autovadītājs nikns par pieredzēto uz Tallinas šosejas sastrēgumstundā
Kokteilis
Šī viena zodiaka zīme līdz Jāņiem jeb 24. jūnijam piedzīvos neticami spēcīgu veiksmes periodu
“Man teica, ka pirmais bērns ir piedzimis nedzīvs. Iemeta metāla šālē un teica, lai aiznes” – Ilzes stiprais stāsts par dvīņu meitenīšu gaidīšanu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 200 g zemeņu
* 2 mocarellas bumbiņas
* 100 g jauno redīsu lapiņu (der arī salāta lapas)
* puse granātābola
* 50 ml labas olīveļļas
* mazliet bieza balzamiko jeb balzametiķa
* svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana.
Granātābola sēkliņas izloba no augļa. Zemenes un mocarellas sieru sagriež palielās daiviņās. Sajauc ar saplūkātām redīsu lapām (vai salātlapām), iebārsta granātābola sēkliņas un pielej olīveļļu. Visu kārto liela šķīvja centrā, tad pāršļaksta ar balzamiko, pārbārsta vai uzmaļ melnos piparus.

Pavāra ieteikums

CITI ŠOBRĪD LASA

Salāti garšos vēl labāk, ja daļu mocarellas nevis sagriezīs, bet saplēsīs. Redīsu lapiņu vietā labi garšo mazas rukolas lapas vai liepu maigās lapiņas. Olīveļļai var pievienot nedaudz saspiesta ķiploka un zaļumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.