Foto: Marta Purmale

Zemeņu un mocarellas salāti ar granātābola sēkliņām 1

Autors: Gunta Tabore, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
3 dejas = 600 eiro? Vecāki soctīklos diskutē par neprātīgām izmaksām Skolēnu Dziesmu un deju svētkos 151
“Sistēma samals putekļos ikvienu!” Transporta ministra mistiskā nāve līdz kaulam pārbiedējusi Krievijas eliti 75
Vēl viens trieciens Īlonam Maskam: Tramps piešķir 10 miljardus viņa sliktākajam murgam
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 200 g zemeņu
* 2 mocarellas bumbiņas
* 100 g jauno redīsu lapiņu (der arī salāta lapas)
* puse granātābola
* 50 ml labas olīveļļas
* mazliet bieza balzamiko jeb balzametiķa
* svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana.
Granātābola sēkliņas izloba no augļa. Zemenes un mocarellas sieru sagriež palielās daiviņās. Sajauc ar saplūkātām redīsu lapām (vai salātlapām), iebārsta granātābola sēkliņas un pielej olīveļļu. Visu kārto liela šķīvja centrā, tad pāršļaksta ar balzamiko, pārbārsta vai uzmaļ melnos piparus.

Pavāra ieteikums

CITI ŠOBRĪD LASA

Salāti garšos vēl labāk, ja daļu mocarellas nevis sagriezīs, bet saplēsīs. Redīsu lapiņu vietā labi garšo mazas rukolas lapas vai liepu maigās lapiņas. Olīveļļai var pievienot nedaudz saspiesta ķiploka un zaļumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.