Foto: Marta Purmale

Zemeņu un mocarellas salāti ar granātābola sēkliņām 1

Autors: Gunta Tabore, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 200 g zemeņu
* 2 mocarellas bumbiņas
* 100 g jauno redīsu lapiņu (der arī salāta lapas)
* puse granātābola
* 50 ml labas olīveļļas
* mazliet bieza balzamiko jeb balzametiķa
* svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana.
Granātābola sēkliņas izloba no augļa. Zemenes un mocarellas sieru sagriež palielās daiviņās. Sajauc ar saplūkātām redīsu lapām (vai salātlapām), iebārsta granātābola sēkliņas un pielej olīveļļu. Visu kārto liela šķīvja centrā, tad pāršļaksta ar balzamiko, pārbārsta vai uzmaļ melnos piparus.

Pavāra ieteikums

CITI ŠOBRĪD LASA

Salāti garšos vēl labāk, ja daļu mocarellas nevis sagriezīs, bet saplēsīs. Redīsu lapiņu vietā labi garšo mazas rukolas lapas vai liepu maigās lapiņas. Olīveļļai var pievienot nedaudz saspiesta ķiploka un zaļumus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.