Foto: Shutterstock

Sācies zemeņu laiks virtuvē: zemenes salātos, uz maizītēm, zupā! 4

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

Zemenes neapnīk. Kad to pieēsts pilns puncis un vairs negribas svaigas ogas redzēt, tās derēs ne vien desertiem, bet arī salātiem vai maizītēm.

Zemeņu salāti

Sastāvdaļas:

• 200 grami rukolas

• Sauja zemeņu

• 150 grami kazas siera

• Sauja spināti

• Mazliet balzametiķa

• Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Uz šķīvja kārto spinātus un rukolu. Zemenes sagriež uz pusēm vai lielākās ogas – četrās daļās. Kazas sieru – kubiņos vai plāksnītēs (var arī sadrupināt). Zemenes un sieru kārto uz lapiņām. Apslaka ar balzametiķi. Ja nepieciešams, pieber sāli un piparus.

Zemeņu un kazas siera maizītes

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• dažas zemenes

• 1 nektarīns

• 1 ēdamkarote balzametiķa

• kazas siers

• maize (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Maizes šķēli apgrauzdē uz pannas vai grila. Zemenes un nektarīnu sagriež un aplej ar balzametiķi. Uz apgrauzdētās maizītes uzsmērē kazas sieru, virsū kārto zemenes un nektarīna šķēlītes. Ēd siltu.

Zemeņu zupa

Foto: SHUTTERSTOCK


Sastāvdaļas:

• 500 g svaigu zemeņu

• 250 ml liesa bezpiedevu jogurta

Pagatavošana:

Notīrītas zemenes sablendē. Masu lej bļodiņās vai šķīvjos. Ar ēdamkaroti pievieno jogurtu un lēni iemaisa, lai veidojas interesants zīmējums. Pasniedzot dekorē ar svaigu zemeni un piparmētras lapiņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.