FOTO: Shutterstock.com

Svaigi, kraukšķīgi un nedaudz skābeni – dārzeņu salāti ar skābenēm 0

Skabenes iederas ne vien zupā, bet arī salātos, sautējumos, mērcēs un pīrāgu pildījumā. Šīs zaļās lapiņas skābenās garšas dēļ ir lieliska piedeva kartupeļu salātiem, var arī kartupeļu biezenim pievienot skābeņu biezeni. Tās piešķir patīkamu svaigumu jogurta un zaļumu mērcēm. Turpinājumā iedvesmojoša recepte!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Šā brīža pasaules desmit bagātākie cilvēki – viņu visu turību vieno viena uzkrītoša pazīme 20
Uzmanies! 7 brīdinājuma zīmes, ka jums ir darīšana ar ļaunu cilvēku
Mūk, ko kājas nes; augstākais trauksmes līmenis gaisa satiksmei! Kas notiek Itālijā?! 1
Lasīt citas ziņas

1 garais gurķis
1 paprika
1 sarkanais sīpols
2–3 tomāti
50 g skābeņu
30 g pētersīļu
30 g lociņu

Mērcei:

olīvu vai vīnogu kauliņu eļļa
etiķis
sinepes
sāls

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Gurķi, papriku un tomātus sagriež vidēji lielos gabalos. Sīpolu sagriež pusripiņās, lociņus un pētersīļus – smalki, skābenes saplucina. Visu liek bļodā, pārlej mērci un samaisa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.