Foto – Pēteris Helmanis

Ziemas bumbiere no Ķīnā veidotas šķirnes 0

“Lūdzu, pastāstiet par bumbieru šķirni ‘Tem-Bo-Li’!” MARIJA JELGAVAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi
Lasīt citas ziņas

Nashi grupai piederīgā ziemas bumbieru šķirne izveidota Ķīnā. To ieteicams audzēt garšīgo augļu, kā arī koka veselīguma dēļ. ‘Tem-Bo-Li’ katru gadu ir laba raža, turklāt koki nav jāapstrādā ar fungicīdiem.

– ‘Tem-Bo-Li’ augļi ir garšīgi svaigā veidā – sulīgi, saldi, ja vākti tieši no koka. Parasti ienākas septembra vidū, bet šogad viss nobriest vēlāk un mēs ēdam bumbierus pašlaik, oktobrī, – stāsta zemnieku saimniecības “Gulbji” īpašnieks Pēteris Heimanis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šķirne ir izturīga pret kraupi, pašauglīga. Koks nav liels, ražo regulāri, no augļu svara zari noliecas un paši veido nokarenu vainagu. Augļkopis uzsver, ka ziemcietība ir normāla, jo pat pēc bargajām ziemām, kad gaisa temperatūra Pūrē noslīdēja līdz -35 °C, bojājumi bija, bet koki izdzīvoja un ražoja. Šķirnei piemīt sevišķi labas atjaunošanās spējas – pēc apsalšanas koki nākamajā gadā atkal deva augļus.

Šķirne ir ātrražīga, ļoti devīga, tāpēc aizmetušies augļi jānormē.

Glabāšanai jāvāc negatavi augļi (tobrīd gan tie garšo kā nevārīti kartupeļi). Glabājas līdz martam. Augļi ir vidēji lieli, retinot līdz 100– 150 g smagi, ābolveida, koši zaļi ar baltiem zemmizas punktiem. Mīkstums ir balts, mazliet granulēts, kraukšķīgs, bez piegaršām. Šķirne ļoti piemērota sulai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.