Foto – Pēteris Helmanis

Ziemas bumbiere no Ķīnā veidotas šķirnes 0

“Lūdzu, pastāstiet par bumbieru šķirni ‘Tem-Bo-Li’!” MARIJA JELGAVAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Nashi grupai piederīgā ziemas bumbieru šķirne izveidota Ķīnā. To ieteicams audzēt garšīgo augļu, kā arī koka veselīguma dēļ. ‘Tem-Bo-Li’ katru gadu ir laba raža, turklāt koki nav jāapstrādā ar fungicīdiem.

– ‘Tem-Bo-Li’ augļi ir garšīgi svaigā veidā – sulīgi, saldi, ja vākti tieši no koka. Parasti ienākas septembra vidū, bet šogad viss nobriest vēlāk un mēs ēdam bumbierus pašlaik, oktobrī, – stāsta zemnieku saimniecības “Gulbji” īpašnieks Pēteris Heimanis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šķirne ir izturīga pret kraupi, pašauglīga. Koks nav liels, ražo regulāri, no augļu svara zari noliecas un paši veido nokarenu vainagu. Augļkopis uzsver, ka ziemcietība ir normāla, jo pat pēc bargajām ziemām, kad gaisa temperatūra Pūrē noslīdēja līdz -35 °C, bojājumi bija, bet koki izdzīvoja un ražoja. Šķirnei piemīt sevišķi labas atjaunošanās spējas – pēc apsalšanas koki nākamajā gadā atkal deva augļus.

Šķirne ir ātrražīga, ļoti devīga, tāpēc aizmetušies augļi jānormē.

Glabāšanai jāvāc negatavi augļi (tobrīd gan tie garšo kā nevārīti kartupeļi). Glabājas līdz martam. Augļi ir vidēji lieli, retinot līdz 100– 150 g smagi, ābolveida, koši zaļi ar baltiem zemmizas punktiem. Mīkstums ir balts, mazliet granulēts, kraukšķīgs, bez piegaršām. Šķirne ļoti piemērota sulai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.